OVE REČI TO POTVRĐUJU: Partizan dobio STRAŠNO pojačanje!

Dolazak Frenka Kaminskog u Partizan izazvao je veliko interesovanje košarkaške javnosti ne samo u Evropi, već i u SAD.

Uprkos činjenici da je osam sezona nosio dresove NBA timova, “Frenk Tenk” je i dalje najpoznatiji po onome što je učinio kao student univerziteta Viskonsin u periodu od 2011. do 2015. godine.

 


Vodio je Kaminski Viskonsin Bedžerse (“Jazavce”) do fajnal fora NCAA turnira, tzv. “Martovskog ludila”, u dva navrata – 2014. i 2015. godine.

Prvi put su ih u polufinalu zaustavili košarkaši Kentakija predvođeni Džejmsom Jangom i Džulijusom Rendlom, a iz te godine se pamti velika pobeda Viskonsina iz te godine nad Arizonom.

Za tu ekipu Arizone igrao je Eron Gordon, danas saigrač Nikole Jokića u redovima NBA šampiona – Denver Nagetsima. Igrali su za taj tim Arizone i Kejleb Tarzuski, Ti-Džej Mekonel, Rondej Holis-Džeferson…

Kaminski je briljirao sa 28 poena i 11 skokova, a Viskonsin je pobedio 64:63 posle produžetka.

Godinu kasnije Viskonsin je otišao korak dalje, ali nije došao to titule. U finalu ih je porazio Djuk, predvođen Tajusom Džonsom, Grejsonom Alenom, Džalilom Okaforom, Džastisom Vinslouom…

“Od svih igrača u istoriji Bedžersa, niko nije ostavio veći trag od Frenka. Od 18-godišnjaka je naporno radio i postao zvezda”, kazao je Ben Brast, saigrač Kaminskog iz univerzitetskih dana, koji je kasnije kratko igrao profesionalno u Litvaniji.

Sada je Kaminski, nekadašnji NCAA vicešampion, član evroligaša Partizana, a tu vest ispratili su mediji koji izbliza prate dešavanja u košarkaškoj sekciji univertiteta Viskonsin.

“Frenk Kaminski do danas predstavlja jedan od najneverovatnijih košarkaških uspona koje sam video. Došao je kao ne naročito bitan igrač iz ‘Benet akademije’ u Ilinoisu, a došao je do toga da postane igrač sezone u univerzitetskoj košarci. U tom procesu je ovaj 213 centimetara visoki košarkaš ‘stavio na mapu’ Viskonsin. Pod vođstvom glavnog trenera Boa Rajana, Kaminski i Deker su vodili Bedžerse do neverovatnih visina. Tokom vremena provedenog u Medisonu, razvio se u polivalentnog i dominantnog igrača koji može da igra i iznutra i spolja, a njegov rad nogu bio je prava napast za rivale. Njegov dres je s pravom podignut pod svodove ‘Kol centra’”, piše novinar Dilon Gref.

 


“KK Partizan, jedan od najuspešnijih timova u istoriji evropske košarke, sada je ojačao svoju rotaciju u reketu potpisom Kaminskog. Taj potez bi trebalo da se ispostavi kao pozitivan i za igrača i za klub. Ovaj srpski klub ima bogatu tradiciju razvoja talentovanih igrača, a Kaminski je u fazi karijere kada želi da nastavi košarkaško putovanje. Moguće je da će mu ovaj put u Evropu pružiti priliku da dobije još jednu šansu u NBA. Kaminski poseduje jedinstvenu kombinaciju veličine, šuta, tehnike vođenja lopte, a sve bi to trebalo sjajno da se prenese u svet evropske košarke. Može da ‘razvuče’ parket sposobnošću da šutira, ali i da bude ‘mismeč’ za niže centre protivnika”, piše sajt “Bedžer Nouts” (Badger Notes).

“Neverovatan je podvig što je odigrao osam NBA sezona, a svi navijači Viskonsina bi trebalo da budu ponosni na to. Gde god da ‘Frenk Tenk’ ode, navijači Bedžersa će ga podržavati”, zaključuje Gref.

Na istom draftu na kojem su Hornetsi izabrali Kaminskog, draftovan je i Sem Deker, krilni košarkaš koji trenutno nastupa u Evrokupu za London Lajonse.

Otad je samo jedan igrač Bedžersa odabran na NBA draftu – Džonija Dejvisa su 2022. godine sa visoke desete pozicije “uzeli” Vašington Vizardsi.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:


Be the first to comment on "OVE REČI TO POTVRĐUJU: Partizan dobio STRAŠNO pojačanje!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*