OVO JE SASTAV CRNO-BELIH ZA SABAH: Azerbejdžanci moraju da padnu

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Trener Partizana Igor Duljaj moraće da pruži ključeve igre u ruke Bibarsa Natha, koji ima ovakve mečeve u nogama.

Sada je biti ili ne biti! Nakon katastrofalnog izdanja u Azerbejdžanu, Partizan pred svojim navijačima mora da nadoknadi dva gola zaostatka protiv Sabaha i izbori plasman u plej-of kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Crno-beli moraju da „grizu“, da preoru i unište teren pa čak i po cenu da klupski čelnici moraju da ga obnavljaju mnogo brže nego što su očekivali. To je na konferenciji najavio Igor Duljaj, koji nema mnogo dilema kada je sastav tima u pitanju.

 


Desni bek Aranđel Stojković dovoljno se uigrao sa ekipom da dobije poverenje od prvog minuta, a Bibars Natho će se po svemu sudeći vratiti u startnu postavu. Iskusni Izraelac nije bio među 11 igrača koji su istrčali na teren u predgrađu Bakua i svoju šansu je čekao sa klupe, kao „džoker“ mladog trenera. Ispostavilo se da je to loša odluka jer Partizan nije igrao tečno, a Aldo Kalulu je besomučno „trošio“ kredit u novom klubu…

Omaleni napadač trebalo je da bude glavna snaga u ofanzivi i partner Mateuša Saldanje pred golom Sabaha, a zapravo od njega nismo videli ništa. Bolje su crno-beli izgledali kada je na terenu bio Natho, a sada je srpskom timu potrebno da Izraelac svojim iskustvom i mirnoćom povuče tim ka preokretu. Ostale napadačke snage ne bi trebalo da budu drugačije – dok ne stigne igrač koji rešava Duljaj će se osloniti na Kvinsija Meniga, Ksandera Severinu i Mateuša Saldanju.

Leđa će im čuvati Frenk Kanute i Kristijan Belić koji su i u Azerbejdžanu održavali disciplinu na terenu. Nakon njihovog izlaska Partizan je želeo da zaigra ofanzivnije, ali je zapravo pukao bedem ispred odbrane i to ne sme da se ponovi u Humskoj. Ukoliko poslednja linija u sastavu Nikola Antić, Svetozar Marković, Mihajlo Ilić i Aranđel Stojković ostane na vetrometini, gosti će imati zicere za overu pobede od pre nedelju dana. Tada bi Aleksandar Jovanović, kao i u predgrađu Bakua, morao da bude heroj.

Da rezimiramo, očekivana postava Partizana: Jovanović – Stojković, Ilić, Marković, Antić – Belić, Kanute – Severina, Natho, Menig – Saldanja.

 


ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:


Be the first to comment on "OVO JE SASTAV CRNO-BELIH ZA SABAH: Azerbejdžanci moraju da padnu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*