LEGENDA PARTIZANA ŽESTOKO ISPROZIVALA FUDBALERE: Indijanci bez stida!

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

FK Partizan je doživeo istorijsku blamažu protiv Sabaha iz Azerbejdžana, a nekadašnji igrač i trener crno-belih, Ivan Golac, je bez dlake na jeziku prokomentarisao ovaj neuspeh..

Nakon očajne partije Golac je u prepoznatljivom tonu „osuo paljbu“ po četi Igora Duljaja.

 


Mučenje i agonija! Prosto mi je neverovatno da je jedna ekipa, inače početnička na fudbalskom nebu, bila toliko dominantna i superiorna. Dovoljno je reći da nam je najbolji igrač bio golman. Zastrašujuće je šta je moglo da se desi da golman nije imao svoje veče. Ono liči na amaterizam. Crno-beli su poniženi. Ono što me najviše užasava jeste što nije bilo borbe, srca, izgaranja – rekao je ogorčeni Golac u razgovoru za „Republiku“ i dodap:

– Partizan je već dugi niz godina, da ne kažem decenija, postao klub koji dobija ko kako hoće. Kao da je bezvredan. Bez kvaliteta, plana, programa i na kraju stida. Izgledaju izgubljeno. Oni za 96 minuta fudbala nisu imali dve poluozbiljne akcije. Bez pravog udarca na gol. S druge strane, ovi nesretnici igraju se s Partizanom. Odigraju pas, kreću se, menjaju stranu, to fudbalski izgleda… Crno-beli su tehnički i taktički poniženi i to je frapantno i zastrašujuće. Nije strašno ponekad izgubiti, ali morate krv da propljujete. Triput za poluvreme.

Crno-beli sa ovakvom igrom nemaju šta da traže u revanšu, smatra Golac.

Sa ovim što smo videli nema šanse da prođemo dalje. Mrak i tama. Ovaj stranac sa latino prezimenom, takav profil fudbalera nije nivo Partizana. Nekada se igralo srcem, plus kvalitet. Sredina terena – mrak i tama! Ovo je zapravo fantastičan rezultat. Malo ozbiljnija ekipa da je bila umesto Sabaha dala bi Partizanu sedam golova i posle rekla: Ajde indijanci, palite kući, nećemo da igramo revanš sa vama. Još u nekom „Miki Maus“ takmičenju – zagrmeo je Golac.

 


Bivši trener Partizana osvrnuo se i na izgovore pojedinaca da su uslovi za igru u Bakuu bili nepodnošljivi.

Kakav idiotizam. Šatro da se popije voda da se ne bi dehidriralo. Nebuloze i prevare. Igrali smo i na plus 50 stepeni Celzijusa. Teško? Poliješ se vodom bre i teraš dalje. Sve ostalo su nebuloze. Fudbal je nekad bio fajt, dostojanstvo, kvalitet, muška igra. Nego, hajde da se nadamo povoljnom revanšu, mada će ovi igrati na kontre u Beogradu. Pre 50 godina ovaj Sabah bi prosečan klub iz beogradske lige dobio sa dva, tri nula – zaključio je bivši fudbaler i trener Partizana.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:


Be the first to comment on "LEGENDA PARTIZANA ŽESTOKO ISPROZIVALA FUDBALERE: Indijanci bez stida!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*