SRBIJA SRUŠILA GRČKU USRED ATINE: „Orlovi“ upisali važnu pobedu!

FOTO: KSS

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Grčku rezultatom 71:64 na Akropolis kupu.

Akropolis kup se igra 8, 9. i 10. avgusta u Atini, a učestvuju domaćin Grčka, kao i Srbija i Italija.

 


Srbija je u prvom meču pobedila Grčku posle dramatične završnice u OAKA Areni.

Naš tim će u sredu odigrati i drugi meč u Atini, a rival će biti Azuri.

Posle dva meča sa Bosnom i Hercegovinom i Poljskom „iza zatvorenih vrata“, Orlovi su počeli i zvanični deo priprema za Mundobasket, i to protiv selekcije koja je bez prve zvezde, Janisa Adetokumba, i nekolicine važnih igrača u dva pripremna meča slavila protiv Slovenije.

Ono što je bilo primetno tokom većeg dela meča jeste dobra igra Orlova u odbrani. Dobra kretnja, kao i presečene linije dodavanja grka donosile su izabranicima Svetislava Pešića prednost. Sa druge strane, viđeno je i dosta problema u napadu, što i ne čudi, s obzirom na veliki broj izmena, kao i na činjenicu da su timovi u fazi uigravanja. Tako, Orlovi su ubacili svega sedam trojki iz 32 pokušaja.

Na ovom meču, najefikasniji je bio Bogdan Bogdanović sa 15 poena, a po 14 su postigli Nikola Milutinov i Marko Gudurić.

Kada je reč o samom meču, odmah na startu meča selektor Srbije Svetislav Pešić iznenadio je Grke sa Markom Gudurićem na poziciji plejmejkera. Grci su posle dve trojke Mitoglua poveli 11:4, ali je usledila serija Srbije od 7:0.

Ono što je bilo primetno na startu meča jeste vrlo pokretljiva i dobra odbrana dok je u napadu „malo škripalo“. Upravo je ulazak Nikole Jovića dao neophodnu čvrstinu, pa posle prve deonice Orlovi dolaze do 16:13.

U nastavku, košarkaši Srbije su nastavili sa odličnom odbranom. Na početku druge deonice potpuno su zaustavili linije dodavanja Grčke pa tako brzo odlaze na 24:15 i +9. Ipak, posle alej-apa Nedovića za Milutinova sredinom druge četvrtine, Grci prave mini-seriju od 5:0 i selektor Pešić tražu tajm-aut.

Posle nekoliko napada, Orlovi vraćaju preko Milutinova i Bogdanovića +7, ali onda ponovo staju, što Grci koriste i dolaze do izjednačenja 34:34.

Ono što je bilo primetno u ovom periodu jeste nekoliko neiskorišćenih napada i izgubljenih lopti. Ipak, trojka Gudurića vraća Srbiji prednost, a posle poena Petruševa na odmor se otišlo sa 39:35.

U nastavku, Srbija je otvorila ovaj period sa 8:2. Koliko je odbrana donosila prednost Srbiji toliko su se orlovi mučili u šutu za tri poena. Orlovi su do treće četvrtine imali 4 ubačene trojke iz 20 pokušaja. Selektor Grčke Dimitris Itudis nastojao je da tajm-autima prodrma svoje košarkaše. Umesto toga, poeni Bogdanovića iz kontre posle dodavanja Gudurića, trojka Ristića i poeni Dobrića donose Srbiji +15.

U samo dva minuta, Orlovi su hteli do postignute trojke po svaku cenu. Grci su to iskoristili i serijom poena se od -15 vratili na 59:59. Ipak, Orlovi su brzo pokazali nov kvalitet, da odmah odgovore na dobru igru protivnika. Posle trojke Bogdanovića i poena Milutinova Srbija se vraća na +5.

 


Od tog momenta, Srbija je sačuvala prednost i zasluženo slavila.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:


Be the first to comment on "SRBIJA SRUŠILA GRČKU USRED ATINE: „Orlovi“ upisali važnu pobedu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*