„BEOGRAD JE BIO RAZRUŠEN GRAD“: Šokantna ispovest bivšeg fudbalera Zvezde!

Vladan Lukić Marakana

Maurisijo Molina je pre 16 godina stigao u Crvenu zvezdu kao zvučno i veliko pojačanje, ali na Marakani nije ispunio velika očekivanja.

Odigrao je u dresu crveno-belih samo 11 utakmica, postigao je dva gola, a potom je ubrzo i napustio Beograd.

On sada ima 43 godine, već neko vreme se ne bavi fudbalom.

 


U intervjuu za Infobae prisetio se svog vremena u Crvenoj zvezdi.

Otišao sam sa nadom da ću igrati u Evropi. Bio sam tamo šest meseci, bilo je teško. Moje prvo iskustvo u Evropi. Grad je bio teško izbombardovan. Porušene zgrade si mogao da vidiš. Al srećom više nije bilo toga, a Srbi su ludi za sportom. Kad govorimo o fudbalskoj kulturi vrlo su slični Argentini sa bara-bravasima. Najveći pritisak je u Crvenoj zvezdi, jer je to najveći klub u Srbiji, a Partizan im je večiti rival. Igrali smo kvalifikacije za Ligu šampiona protiv Rendžersa i ispali, ali smo u Ligi Evrope igrali sa Bajernom iz Minhena, engleskim Boltonom i Bragom. Za mene, lepo iskustvo, voleli su me ljudi tamo.

Potvrdio je i da je Nejmara učio kako se izvode slobodni udarci dok je nastupao za Santos.

– Da. Jednog dana je to i sam rekao. Kada igrate sa dobrim fudbalerima, provodite vreme posmatrajući saigrače kako bi izvukli nešto najbolje iz njih, kako bi naučili. U tom kontekstu on je mene gledao kako izvodim slobodne udarce. Pričali smo kako prevariti golmana: ‘Ako vidiš da se previše drži centra, gađaj u stativu koju ne može da stigne’. Ja sam tada izvodio slobodnjake. Tako da je on ostajao sam mnom da trenira.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

Be the first to comment on "„BEOGRAD JE BIO RAZRUŠEN GRAD“: Šokantna ispovest bivšeg fudbalera Zvezde!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*