OGLASIO SE GRAD BEOGRAD: Evo zašto nema komemoracije Milutinu Šoškiću!

Sekretarijat za opšte poslove Grada Beograda saopštio je danas da nije zabranio komemorativnu sednicu legendarnom golmanu Partizana Milutinu Šoškiću u svečanoj sali u Starom dvoru.

Sekretarijat se oglasio pošto su pojedini mediji preneli pismo gupe navijača Partizana, u kom oni pitaju gradonačelnika Beograda Akeksandra Šapića ko je i zašto zabranio komemoraciju Šoškiću u prostorijama Skupštine grada Beograda.

„Zvaničnom odlukom Sekretarijata za opšte poslove, koja je doneta pre dva meseca, precizirano je da se svečana sala u Starom dvoru neće više koristiti u komercijalne svrhe, već samo za potrebe Uprave Grada Beograda. Znači, ne može da se otkaže nešto što nije moglo ni biti zakazano, pa ni komemorativna sednica posvećena legendarnom fudbaleru Šoškiću“, ističe se u saopštenju Sekretarijata za opšte poslove.


Sekretarijat dodaje da je Grad Beograd ranije izdavao svečanu salu u Starom dvoru za komemoracije, obeležavanje jubileja, seminara, predavanja i druge kulturne, sportske i naučne događaje i dodaje:

„Sve druge sale uključujući i salu na Trgu Nikole Pašića, u kojoj se održavaju sednice Skupštine grada, ostaju u komercijalnoj upotrebi i one mogu da se iznajme u različite svrhe“.

Milutin Šoškić je preminuo 27. avgusta u Beogradu u 85. godini. On se smatra najboljim golmanom Partizana svih vremena i jednim od najboljih u istoriji srpskog i jugoslovenskog fudbala.

 


Be the first to comment on "OGLASIO SE GRAD BEOGRAD: Evo zašto nema komemoracije Milutinu Šoškiću!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*