NOVA BOMBA NA MARAKANI: Džordanovo kumče stiže u Zvezdu?

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Crvena zvezda do sada je dovela devet pojačanja, a na radaru je i kumče Majkla Džordana.

U pitanju je Kori Higins (34) koji nije u planovima Barselone za narednu sezonu, ali prepreka za dolazak u Beograd je njegov problem sa povredom.

 


– Kori Higins ima još godinu ugovora sa Barselonom, ali obe strane su se pregovorima saglasile da se rastanu. Taj razgovor je pratila Crvena zvezda, koja je zainteresovana za njegovo dovođenje – objavio je španski košarkaški portal Piratas del Basket.

Amerikanac je zbog problema sa leđima u maju propustio Fajnal-for Evrolige, a Barsa je saopštila kako je morao na operaciju.

Zanimljivo da je bek-šuter igrao na šest uzastopnih F4 otkako je u sezoni 2015/16 debitovao za CSKA iz Moskve kada je i bio prvak Evrope.

Sa „Armejcima“ je osvojio isto takmičenje 2019. godine, a bio je operisan u maju u Barseloni i nije uspeo da se vrati na parket.

Poslednji meč u Evroligi odigrao je za Katalonce protiv Valensije 14. aprila, a prosečno je kao rezerva na 32 utakmice imao 8.7 poena.

– Sa Higinsovim agentom sam veoma dugo u kontaktu i poslednje informacije nisu obećavajuće. Još ima da reši ugovor sa Barselonom, što je pri kraju, ali fizički nije zdrav i informacija od njegovog agenta je da će verovatno ostati van tržišta još koji mesec pa će potom videti opcije – otkrio je Milan Dozet, sportski direktor crveno-belih.

Higinsov otac Tod (63) je bivši NBA igrač i nekadašnji predsednik košarkaških operacija Šarlot Hornetsa.

Ovu franšizu vodio je do prošlog meseca Majkl Džordan, a Kori je tokom sezone 2011/12 kratko igrao za Šarlot, ali i razvojni tim Hornetsa.

 


U sezoni 2013/14 stigao je u Zenit, a posle samo godinu dana preselio se u Gazijantep, ali je i tu ostao samo 12 meseci i obreo se u CSKA.

„Armejac“ je bio četiri godine, a 2019. godine otišao je u Barselonu gde je potpisao trogodišnji ugovor, ali je 2021. produžio saradnju na još tri godine.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:


Be the first to comment on "NOVA BOMBA NA MARAKANI: Džordanovo kumče stiže u Zvezdu?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*