„BITNE SU MU SAMO PARE“: Teške reči o novom pojačanju Partizana!

FOTO: FK Partizan

Azerbejdžanski Nefči reagovao je povodom prelaska brazilskog napadača Saldanje u Partizan.

Saldanja je fudbaler Džej junajteda koji ga je prodao crno-belima, međutim, igrač je bio na pozajmici u Nefčiju gde je trebalo da ostane do početka 2024. godine.

 


Umesto toga se otisnuo u Beograd gde završava detalje oko prelaska u Partizan, a iz Azerbejdžana su se tim povodom oglasili saopštenjem.

Ovim putem ga prenosimo u celosti.

„Fudbaler koji je u poslednjem intervjuu izjavio da ima ugovor s Nefčijem i da će ostati u ekipi do kraja, zatražio je od uprave kluba dopuštenje da ode nakon ove ponude. Ali, uprava kluba više ga je puta obavestila da ne želi da ga pusti zbog trenutne situacije, odnosno na početku sezone, nekoliko dana pre utakmica u Ligi konferencija. Uprkos svim ovim upozorenjima, Mateus Saldanja je iz mnogih razloga proteklih dana izbegavao da učestvuje na treninzima, te nije bio na treningu održanom 24. 07. 2023. godine.

Uprava je službeno obavestila i njega i njegovog menadžera o takvim postupcima. Navedeno je da Nefči, bez obzira na njihov identitet, neće nasilno zadržati nikoga kome je materijalnost iznad svega, ko nije vezan za njegove boje, ko nije spreman da se bori za dres. Stoga je odlučeno da se brazilski fudbaler izbaci iz tima. Onaj ko nije srcem uz Nefči ne treba da bude u klubu. U Nefčiju nema mesta za fudbalera kom je samo stalo do novca.

Želimo da uverimo naše navijače da će, uprkos činjenici da je Saldanja doveo našu ekipu u tešku situaciju nekoliko dana pred prvu utakmicu u LK, uprava i stručni štab kluba pronaći najprihvatljiviji izlaz iz te situacije. Trenutno se radi na ozbiljnom transferu kako bi se ojačala naša ofanzivna linija“, navodi se u saopštenju.

Saldanja je karijeru počeo u mlađim kategorijama Santosa i Baije, za koji je potpisao novi ugovor. Tu se zadržao dve sezone, da bi potom otišao u Japan, prvo kao pozajmljeni fudbaler Džef junajteda, koji ga je posle mesec dana angažovao.

 


Posle Japana, 2022. godine je otišao u Kinu, gde je potpisao za Čengdu Rongčeng, gde je posle šest meseci otišao u Nefči, gde je bio najbolji igrač tima iz Bakua.

U Humsku su ovog leta stigli golman Aleksandar Jovanović, levi bek Nikola Antić, vezista Aleksandar Šćekić, napadač Nemanja Nikolić, vezista Frank Kanute, i napadač Ksander Severina, kao i Aldo Kalulu.

BONUS VIDEO:


Be the first to comment on "„BITNE SU MU SAMO PARE“: Teške reči o novom pojačanju Partizana!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*