KAKAV SRAMNIK: Nadal PONIZIO Novaka!

Novak Đoković trenutno ispisuje nove stranice teniske istorije na Vimbldonu, ali ne mogu svi da se pomire sa tim.

Naime, Toni Nadal, stric i nekadašnji trener Rafaela Nadala, dao je skandalozan intervju za „Clay Tenis“.

 


Španac je u svom izlaganju istakao da su Rodžer Federer i Rafael Nadal važniji za tenisku istoriju nego Novak Đoković.

– Mislim da su Federer i Nadal značajniji za svoj sport od Đokovića. A Federer je imao najveći uticaj na sport od bilo koga drugog. Kada se povede ta diskusija o tome ko je najbolji svih vremena, moramo da ustanovimo tačne kriterijume oko kojih uvek postoji debata. Ko je najbolji – onaj koji ima svetski rekord ili onaj koji osvoji Olimpijske igre? Ne znam. Mislim da onaj koji je uspevao da igra na vrhunskom nivou i da radi teže stvari je Federer, onaj koji je osvojio najviše svega je Đoković, a ko zna još šta bi bilo sa Rafom da nije bilo povreda – imao bi više titula nego svi ostali – rekao je Toni.

Na pitanje novinara da li to znači da je Novak bolji od Rafe, Toni Nadal odgovara:

– Novak je bolji jer je osvojio više titula od Rafe. Ako je Novak osvojio 24… Šta bi se desilo da se više igra na šljaci umesto na tvrdoj podlozi? Moj rođak igra tri grend slem turnira na podlozi koja mu nije omiljena, a samo jedan na svojoj omiljenoj šljaci. Isto je i sa mastersima.

Novinar je potom upitao Tonija da li bi Nadal osvojio 35 Grend slemova da se Australijan open igra na šljaci.

 


– Jasno kao dan… Ima toliko malih stvari koje ljudi ne shvataju. Ako stavite jedan tip loptica, favorizujete jednog u odnosu na nekog drugog tenisera – naveo je Toni i slikovito uporedio da bi se i Maradona umorio od driblanja da igrači koji su ga rušili nisu dobijali kartone.

Zaista neverovatne reči Nadalovog strica…

BONUS VIDEO:


1 Comment on "KAKAV SRAMNIK: Nadal PONIZIO Novaka!"

  1. Nije lud al ga boli parametri sve govore.Dijagnoza potrebno psihijatrijsko liječenje usljed stresova izazvanih prateći Novakis Đokovića.Preporučuje se da gleda samo snimke tenisa u kojima.Nolis eventualno izgubila protivnik nije biznis.Ovo će biti dugotrajni opravkis.Mora jednom

Leave a comment

Your email address will not be published.


*