NAPUSTIO BEOGRAD: Kampaco na novoj destinaciji!

FOTO: KK Partizan/Emilija Jovanović

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da odbrane titulu u ABA ligi.

Ove sezone trofej najboljeg tima na Jadranu pripao je košarkašima Partizana. Crno-beli su posle pet utakmica bili bolji od večitog rivala i trijumfovali sa 3:2 u seriji.

 


Odmah nakon završetka iscrpljujuće sezone počelo je sa pričama oko sklapanja tima za narednu godinu.

Zvezdu je već napustio Luka Vildoza, koji je postao novi igrač Panatinaikosa, Ognjen Dobrić je na pragu potpisa za Virtus iz Bolonje, Petrušev ide u Filadelfiju, a i generalno se očekuje totalna rekonstrukcija tima, gde je siguran samo ostanak jednog igrača.

Ipak, navijače najviše interesuje status Fakunda Kampaca.

Argentinski plejmejker je u klub došao u decembru 2022. godine, posle otkaza koji je dobio u Denveru. Očekivali su navijači crveno-belih mnogo od njega, nije ih razočarao, ali, činjenica je da je mogao više.

Doveden je najpre zbog Evrolige, ali su čelnici takmičenja uočili nepravilnosti u tom transferu pa je Kampaco kažnjen zabranom neigranja do februara 2023. godine.

Usledio je pad forme, a Zvezda je ostala i bez trofeja ABA lige.

Navijači kluba sa Malog Kalemegdana se nadaju da bi Argentinac mogao da ostane u Beogradu i naredne sezone, međutim, to se izgleda neće desiti, a nade su značajno pale kada je njegova supruga objavila oproštajno pismo na svom Instagramu.

Naime, Kampaco je snimljen na aerodromu u Argentini sa svojom porodicom, a šanse da ga vidimo ponovo u Beogradu značajno su smanjene.

 


Podsetimo, već neko vreme se pominje njegov transfer u Real Madrid, klub u kome je proveo šest godina, pre nego što je otišao u NBA ligu.

BONUS VIDEO:


Be the first to comment on "NAPUSTIO BEOGRAD: Kampaco na novoj destinaciji!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*