ZVEZDA NE STAJE: Novo VELIKO pojačanje na Marakani!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbalski klub Crvena zvezda predstavio je novo pojačanje za narednu sezonu, a reč je o Edmundu Adou.

Vezista je odavno na radaru crveno-belih, još od perioda kada je sa Šerifom igrao Ligu šampiona, ali u Ljutice Bogdana stiže zaobilaznim putem.

 


Ado je zimus pojačao Spartak iz Subotice, navikao se na Superligu, i sada u transferu za koji se procenjuje da je vredan 400.000 evra, stigao u Ljutice Bogdana.

„Edmund Ado je igrač iz Gane koji u naš klub stiže iz subotičkog Spartaka. Želeli smo ga i ranijih godina, nismo uspeli da ga dovedemo, posle se malo izgubio iz našeg fokusa, ali je odigrao dobru polusezonu u Spartaku. Mlad je igrač, rođen 2000. godine, igra na poziciji centralnog veznog igrača, ima iskustvo iz Lige šampiona i reprezentacije. Verujem da će u Zvezdi imati dobre godine i doprineti uspesima kluba“, rekao je sportski direktor Mitar Mrkela nakon čega se fotografisao sa novim pojačanjem.

Ado je srećan što je konačno u crveno-belom dresu.

„Sjajni su utisci, zaista me je lepa atmosfera dočekala na Marakani i srećan sam što sam ovde. Uzbuđen sam što ću imati priliku da igram pred Zvezdinim navijačima, dobro ih pamtim. Dugo je trajalo interesovanje, i svestan sam očekivanja, tako da ću dati sve od sebe da učinim navijače ponosnima. Prilagodio sam se na život u Srbiji, iako nije bilo lako kada sam došao, promene i sve, ali pomoglo mi je ovih šest meseci da se naviknem na fudbal i uslove. Polako učim i jezik, reči koje znam možda nisu prikladne za konferenciju, ali popraviću vokabular, biće bolje kada sledeći put budemo razgovarali“, nasmejao je Ado prisutne.

Imao je priliku da igra na Marakani u dresu Šerifa, a glavni utisak su mu navijači.

„Sećam se atmosfere i navijača, to mi je bilo nestvarno. Pokušaću da u Zvezdi budem još bolji nego u Šerifu i da pomognem ekipi da ostvarimo zacrtane ciljeve. O konkurenciji ne razmišljam, jer ne gledam saigrače na taj način. Svi smo tu zbog zajedničkog uspeha. Kada dobijem šansu na terenu, daću sve od sebe da je iskoristim“, rekao je Ado.

Ado je od 2018. do 2021. igrao za slovačku Senicu, a potom je do kraja 2022. nastupao za Šerif iz Tiraspolja pre dolaska u Superligu.

 


Fudbaler rođen 2000. godine je za Spartak odigrao 16 utakmica i postigao jedan gol. Za Ganu je odigrao osam utakmica.

BONUS VIDEO:


Be the first to comment on "ZVEZDA NE STAJE: Novo VELIKO pojačanje na Marakani!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*