PARTIZAN U PROBLEMU: Izraelac na meti NBA velikana

FOTO: KK Partizan

Jam Madar, košarkaš Partizana, naredne sezone bi mogao da nosi dres Boston Seltiksa, ekipe iz američke NBA lige.

Madar je u Partizan došao pre dve godine, i u crno-belom dresu izrastao u jednog od najboljih mladih košarkaša Evrope, a nakon dve sezone veoma lako bi dogodine mogao da zaigra u NBA ligi.

 


Madara su 2020. kao 47. pika na draftu izabrali Boston Seltiksi, ali ga je tim iz Masačusetsa vratio u Evropu kako bi stekao dodatno iskustvo.

Nakon što je igrao za Hapoel iz Tel Aviva, Madar je došao na poziv Željka Obradovića, i parafirao ugovor na tri godine, uz opciju odlaska u Ameriku, ako ga Seltiksi pozovu. A to bi moglo da se dogodi ovog leta, preneo je portal „Heavy.com“:

„Postoje neke sličnosti sa Pejtonom Pričardom, ali uglavnom Madar je manji, eksplozivniji, ali ne toliko čvrst. To je velika stvar koju bi morao da dokaže u NBA, da može da odgovori na fizikalije. On ume da šutira, mogao bi da bude NBA kalibar šutera i dovoljno je dobar plejmejker, popravio se. Doduše, ima problema u odbrani, i to je ono zbog čega je Pričard preseljen na klupu. Ali kao jeftina opcija, kao 11. igrač? Može da bude i gore“, rekao je neimenovani NBA izvor u razgovoru sa novinarom Šonom Devenijem.


„Mogao bi da ima nekakvu ulogu. Ali mora da igra da bi se razvijao, ne želite da vam trune na klupi. On ima 22 godine, nije više neki dugoročni projekat“, navedeno je još.

Partizanu su ostale još najviše tri utakmice do kraja sezone, pod uslovom da Crvena zvezda slavi u dva meča pred svojim navijačima i izbori majstoricu finalne serije ABA lige.

A po završetku sezone sledi veoma burno leto za crno-bele…

Be the first to comment on "PARTIZAN U PROBLEMU: Izraelac na meti NBA velikana"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*