SEDAM IDEALNIH POJAČANJA ZA PARTIZAN: Crno-beli na potezu!

Mladi vezni Partizana Mateja Stjepanović u skorašnjoj izjavi je najavio da bi crno-beli u novoj sezoni trebalo da napadnu duplu krunu.

Za tako nešto biće potrebna brojna pojačanja, a među njima bi mogli da budu i pojedini povratnici.

 


Tokom svakog prelaznog roka mnoga imena se dovode se povratkom u Humsku 1, a mi vam predstavljamo listu igrača koji bi mogli da se vrate u Partizan i imaju bitnu ulogu u narednoj sezoni.

Stevan Jovetić

Stevan Jovetić
Stevan Jovetić/EPA/TOMS KALNINS

Verovatno ime na ovom spisku koje najviše budi nadu navijačima Partizana.

Nekada jedan od najboljih napadača Serije A je u zalasku karijere, ali je svakako svojim iskustvom spreman da mnogo pomogne bivšem klubu, pogotovu ako ga povrede zaobiđu.

U Bundesligi u dresu Herte ove sezone je upisao 17 nastupa uz 4 gola i 2 asistencije. Ugovor sa berlinskim klubom ističe mu ovog leta, pa će biti slobodan u izboru nove sredine.

Matija Nastasić

Matija Nastasić Majorka Sosijedad
Matija Nastasić/EPA/Juan Herrero

Još jedno nekada veliko ime evropskog fudbala. Matija je takođe u zalasku karijere, ali bi isto tako mogao mnogo da doprinese Parnom valjku.

On je u protekloj sezoni nastupao za Majorku, gde je zabeležio 14 nastupa i postigao jedan pogodak.

Trener Igor Duljaj je u nedavnoj izjavi rekao kako planira mladim igračima (pre svega štoperu Iliću) da da više prostora, pa bi ovo bila idealna šansa da se spoje iskustvo i mladost u zadnjoj liniji Partizana. Kao i Jovetiću, i njemu ugovor ističe krajem juna 2023. godine.

Filip Stevanović

Filip Stevanović
Filip Stevanovič/FOTO: FK Partizan

Ne bi bio prvi put u novijoj istoriji kluba iz Humske da se povratnici vrate u klub još uvek mladi (Danilo Pantić poslednji primer) i probaju da preko Partizana ponovo ožive svoju karijeru.

Posle kratke epizode u portugalskoj Santa Klari (sedam nastupa i jedna asistencija), ponovna saradnja deluje kao sasvim solidno rešenje za obe strane.

Treba još istaći da je Filip pod dugogodišnjim ugovorom sa šampionom engleske Mančester sitijem. Ipak, na Etihadu uopšte ne računaju na njega, pa postoji mogućnost pozajmice uz simboličan otkup koji Partizanu ne bi predstavljao veliki finansijski izdatak.

Be the first to comment on "SEDAM IDEALNIH POJAČANJA ZA PARTIZAN: Crno-beli na potezu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*