SKANDAL: Englezi DRAKONSKI kaznili Mitrovića!

FA Engleske odredila je kaznu suspenzije za napadača Fulama Aleksandra Mitrovića.

Reprezentativac Srbije će zbog isključenja na meču četvrtfinala FA Kupa sa Mančester junajtedom morati da pauzira čak na osam utakmica.

 


Kada je reč o Mitroviću, dali su sledeće obrazloženje:

„Smatramo da bi standardna kazna koja bi se inače primenila za Aleksandra Mitrovića zbog isključenja i poteza koji je napravio prema sudiji u 72. minutu, bila nedovoljna. Napadač je poricao krivicu, ali je ona podržana od strane Regulatorne komisije i dodeljena mu je kazna od tri meča. To je dodatno na kaznu od tri meča koje je dobio zbog isključenja. Napadač je priznao da njegove reči i ponašanje nisu bili u skladu sa pravilima, da je koristio nedozvoljene reč i da je pretio, tako da mu je Regulatorna komisija odredila još dva meča kazne suspenzije i novčanu kaznu od 75.000 funti. U totalu, komisija je suspendovala Mitrovića na osam mečeva. Jedan je već odradio, tako da neće moći da igra za klub u narednih sedam utakmica“.

Istovremeno, Savez je kaznio i trenera Marka Silvu sa dva meča zabrane vođenja ekipe zbog isključenja na istoj utakmici.

„Nezavisna regulatorna komisija kaznila je Marka Silvu i Aleksandra Mitrovića iz Fulama posle saslušanja u vezi sa incidentom na meču FA kupa 19. marta sa Mančester junajtedom. Marko Silva je priznao da je koristio nepristojne reči, i gestikulirao prema sudiji u 72. minutu, takođe da je koristio nedozvoljene reči vređajući četvrtog sudiju pre nego što je isključen i potvrdio je da je to isto uradio pošto je bio isključen. On poriče da je bacio flašicu sa vodom u pravcu pomoćnog sudije i da se prema njemu nedozvoljeno ponašao. Regulatorna komisija je podržala optužbu protiv njega i kaznila ga sa dva meča zabrane vođenja tima i sa 20.000 funti. Menadžer je takođe priznao da komentari dati na konferenciji za medije sadrže reči kojima se dovodi u pitanje integritet sudija i time krši kodeks igre. Kao dodatak, Regulatorna komisija je podržala finansijsku kaznu od 20.000 funti“, stoji u saopštenju.

Takođe, komisija je kaznila i Fulam sa 40.000 funti jer nisu uspeli da kontrolišu ponašanje igrača i stručnog štaba.

 


Posle svega, jasno je da Mitrović neće moći da igra sve do poslednja tri meča u sezoni sa Sautemptonom, Kristal Palasom i Mančester junajtedom.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "SKANDAL: Englezi DRAKONSKI kaznili Mitrovića!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*