VALENSIJA RAZBIO OČAJNI KATAR: Ekvador siguran na otvaranju Mundijala!

Fudbaleri Ekvadora ostvarili su pobedu na otvaranju 22. Svetskog prvenstva!

U prvom meču turnira na stadionu „Al Bajt“, pobedili su reprezentaciju domaćina, Katara sa 2:0 (2:0).

Dan koji je započeo veličanstvenom ceremonijom otvaranja, na kojoj je u glavnoj ulozi bio sjajni američki glumac Morgan Frimen, nastavio se fantastičnom partijom Enera Valensije, koji je svakako bio najzaslužniji za trijumf Ekvadora.

 


Čovek koji je pre ovog turnira postigao tri poslednja gola za Ekvador na Mundijalu 2014. u Brazilu, nastavio je seriju u Kataru.

Fudbaleri Katara krenuli su u velikom grču, kao da su igrači domaćina bili sputani velikom željom da se pokažu na startu, što su brzonog igrači Ekvadora iskoristili da odmah postave stvari na željeno mesto.

Od početka su krenuli agresivno i već u trećem minutu zatresla se mreža Katara.

Posle centaršuta da desne strane, Ener Valensija je sa metar-dva od gola, glavom loptu poslao u mrežu, ali je radost južnoameričke reprezentacije brzo splasla.

Odmah smo na delu videli VAR tehnologiju, o kojoj se pre turnira toliko pričalo. Iako to golim okom nije bilo vidljivo, Orsato je posle konsultacije sa pomoćnicima iz VAR studija na opšte iznenađenje svih pokazao da nema ništa od gola, te je tako poništen gol Ekvadora.

Nije to sputalo izabranike selektora Gustava Alfara, nastavili su da igraju kao da se ništa jije dogodilo i brzo su bili nagrađeni.

Ener Valensija je pokušao u 15. minutu da zaobiđe i golmana Sada Al Šeba, on ga je oborio, a sudija Orsato je pokazao na penal.

Rutinski ga je Ener Valensija pretvorio u gol, poslao je Al Šeba u jednu, loptu u drugu stranu i Ekvador je tako poveo.

Mnogo je problema pravio Valensija odbrani Katara u tom prvom delu i već u 31. minutu postigao je i drugi gol na utakmici.

Anhelo Presijado je uputio sjajan centaršut sa desne strane, a Valensije je iz teške pozicije, glavom uspeo da pošalje loptu u donji desni ugao za 0:2!

Katar je tek u petom minutu nadoknade prvog dela pripretio preko Almoeza Alija, ali je za malo zakasnio na loptu u izglednoj poziciji.

U drugom poluvremenu, Ekvador je na početku „spustio loptu“, svesno prepustio loptu domaćinu, u želji da brzim kontrama dođe eventualno do trećeg gola.

U 55. minutu pokušao je Ibara sa ivice kaznenog prostora, ali je golman Sad Al Šeb dobro intervenisao.

Katar je prvu ozbiljniju šansu napravio u 62. minutu, posle centaršuta sa leve strane, skočio je Pedro Migel, ali je lopta otišla za malo kraj desne stative.

Pokušao je domaćin turnira izmenama, Feliks Sančez je uveo Mohameda Vada i Mohameda Muntarija u 72. minutu, ali Ekvador je umeštno čuvao vođstvo.

I Ener Valensija je zbog novog udarca u koleno, morao da izađe iz igre u 77. minutu, pa ga je zamenio Hoze Sifuentes.

Imao je Katar poslednju pravu šansu u 86. minutu, ali je lob Mohameda Muntarija završio preko prečke gola Ekvadora, pa je ostalo 0:2.

 


Be the first to comment on "VALENSIJA RAZBIO OČAJNI KATAR: Ekvador siguran na otvaranju Mundijala!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*