GOTOVA JE GRUPA A: Holandija rutinski, Senegal u direktnom duelu izbacio Ekvador sa Mundijala u Kataru!

Tanjug/AP

U osmini finala Svetskog prvenstva u Kataru igraće Holandija i Senegal.

Evropska selekcija osvojila je prvu poziciju u grupi nakon što je rutinski savladala domaćina, reprezentaciju Katara, sa 2:0.

Lale su grupnu fazu završile bez poraza i sa sedam osvojenih bodova.

 


Izabranici Luja van Gala su na startu meča prompustili tri prilike preko Dejlija Blinda i Memfisa Depaja, da bi u 26. minutu najbolji strelac tima na Mundijalu Kodi Gakpo postigao svoj treći pogodak na prvenstvu i doneo prednost svom timu.

Dominirali su Holanđani i u nastavku, pa su već u 49. minutu poveli sa 2:0. Depaju je golman domaćina sjajno odbranio udarac, ali je Frenki de Jong naleteo na loptu i lako pogodio za 2:0.

Do kraja utakmice Oranje je dalo još jedan pogodak, ali je gol Stivena Berghujsa poništen zbog igranja rukom.

Na kraju rutinska pobeda Holandije i završetak premijernog takmičenja za Katar.

Senegal je u meču u kojem je morao da pobedi savladao Ekvador sa 2:1 i sa drugog mesta otišao u osminu finala Mundijala u Kataru.

Afrikanci su poveli pogotkom Ismaile Sara sa bele tačke u 44. minutu. Sudija Danijele Orsato je dosudio krajnje sumnjiv jedanaesterac, ali nije promenio svoju odliku.

Uspeo je Ekvador da izjednači golom Moizesa Kaiseda u 68. minutu i ponovo stigne do rezultata koji ga vodi dalje.

Ipak, samo dva minuta kasnije Kalidu Kulibali posle jednog prekida postiže novi pogodak za svoj tim i donosi pobedu i osminu finala reprezentaciji Senegala.

 


Be the first to comment on "GOTOVA JE GRUPA A: Holandija rutinski, Senegal u direktnom duelu izbacio Ekvador sa Mundijala u Kataru!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*