VELIKA ČAST: Zvezda ima novu DEVETKU!

Vladan Lukić Marakana

Jovan Mijatović, 17-godišnji napadač Crvene zvezde, dobio je prekomandu u prvi tim i zadužio je broj devet, preneo je šampion Srbije.

Iako ima svega 17 godina, snažni napadač se već obreo u seniorskom fudbalu i na osam utakmica u Grafičaru postigao pet golova, što je bio dovoljan znak za Miloša Milojevića da mu uruči poziv u prvi tim.

„Velika je čast i privilegija dobiti poziv za prvi tim sa svega 17 godina. Zvezdino sam dete, ovde sam od petlića i znam koji su zahtevi kluba. Na meni je da nastavim da radim još više, da slušam starije i kada dobijem šansu da dam sve od sebe da ostavim što bolji utisak. Prija mi i ‘devetka’ na leđima, ne smatram da je to dodatni pritisak, već samo znak da u klubu veruju u moj talenat“, rekao je mladi napadač i dodao:


„Zahvalio bih se i Marku Neđiću, kao i Grafičaru, jer su me partije u dresu Zvezdine filijale preporučile za prvi tim. Naravno, zahvalnost i svim trenerima iz Omladinske škole sa kojima sam imao priliku da sarađujem, jer sam od svakog naučio nešto. Sledeći cilj je da debitujem za Crvenu zvezdu, potom i da postignem gol, otrčim do severa, pa zaigram u derbiju, Evropi, sve po redu“, podvukao je omladinski reprezentativac Srbije i nova devetka Zvezde.

Mijatović je rođen 11. jula 2005. godine u Beogradu i čitav juniorski staž proveo je u Crvenoj zvezdi. Nakon što je u sezoni za nama, noseći dres kadeta, upisao 12 golova i sedam asistencija na 19 utakmica, usledila je prekomanda u tim Marka Neđića.

„Vrlo brzo se Mijatović izdvojio kao jedan od najboljih fudbalera Grafičara i na osam utakmica upisao pet golova. Pogađao je protiv Loznice, IMT-a, Novog Sada i Trajala dva puta, što je bilo i više nego dovoljno da oduševi čelne ljude u Crvenoj zvezdi koji u mladom napadaču vide veliki potencijal. Mijatović je načelno napadač, iako može da igra i po bokovima i to na obe strane, a visok je 180 centimetara i u Zvezdinoj školi je bio i ostao daleko poznatiji pod nadimkom – Bekam“, navodi se na sajtu Crvene zvevde.

 


Be the first to comment on "VELIKA ČAST: Zvezda ima novu DEVETKU!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*