POBEDNČKI START: Bosna na krilima Muse i Nurkića savladala Mađarsku!

FOTO: FIBA

Košarkaši Bosne i Hercegovine pobedom nad Mađarskom otvorili su nastup na Evropskom prvenstvu.

U prvom meču grupe B u Kelnu rezultat je bio 95:85 (17:23, 28:23, 28:17, 22:22) u korist „zmajeva“, koji su fantastičnim drugim poluvremenom prelomili žilave Mađare.

To je bilo veoma važno za BiH, budući da su svi u „grupi smrti“ unapred već „upisali“ pobede protiv Mađarske, pa bi eventualni kiks značajno ugrozio šanse u daljem toku takmičenja.


Upravo tako je krenuo meč, jer je Mađarska konstantno vodila od početka, pa tokom prve dve četvrtine, a Bosna i Hercegovina je tek početkom treće deonice došla do svoje igre.

Tada se u potpunosti razigrao Džanan Musa, a ispratio ga Džon Roberson, pa je BiH bila izuzetno efikasna.

Krajem treće deonice sa klupe je ušao Jusuf Nurkić i doneo poene i skokove pod obručima, dok su Mađari pokušali da odgovore trojkama, ali su ih promašivali u serijama.

Iako su Mađari uspeli da dođu do dva poena zaostatka na pet minuta pre kraja, usledila je nova serija 10:0 „zmajeva“ koji su potom vrlo rutinski priveli meč kraju i slavili dvocifrenom razlikom.

Najbolji na meču bio je Silard Benke iz poražene selekcije sa 20 poena, a pratio ga je Adam Hanga sa 16, kao i David Vojvoda sa 15 poena.


Pobednički sastav predvodili su Musa i Nurkić sa po 19 postignutih poena, dok je Roberson imao 18, a Halilović 16 uz devet skokova.

Be the first to comment on "POBEDNČKI START: Bosna na krilima Muse i Nurkića savladala Mađarsku!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*