EKSPLOZIJA U HUMSKOJ: Stiže bivši fudbaler Lestera!

grobari-partizan-skenderbeg-skenderbeu-pfc-navijaci-huligani-europa-league-Partizanovi stranci
FOTO: Sport Extra

Partizan je završio najveće pojačanje ovog leta.

Kako prenosi Telegraf novi fudbaler crno-belih postaće Fuseni Dijabate (26). On u Humsku stiže kao slobodan igrač, nakon što je završio saradnju sa šampionom Turske Trabzonsporom.

Dijabate će sa Parnim valjkom potpisati ugovor na tri godine, a u Beograd će stići u sredu.

Rođen je u Francuskoj, a poreklo vuče sa Malija, čiji pasoš takođe ima. U zemlji trenutnog šampiona sveta nastupao je za Ren, Rems i Gengan. Profesionalac je postao u redovima Ajačija, gde je imao sjajnu debitantsku sezonu, posle čega je usledio prelazak u Lester.


U redove tima sa King Pauer stadiona stigao je na izričitu želju Kloda Puela, a obeštećenje je bilo 2.000.000 evra.

Ipak, i pored nekih dobrih partije nije se dobro adaptirao na engleski stil fudbala, odigrao je samo 19 mečeva, pa je prosleđen na pozajmicu u Sivaspor.

Posle šest meseci u TurskojDijabate se vratio u Lester, ali je ponovo poslat na „kaljenje“, ovoga puta u rodnu Francusku, odnosno Amijen.

Potom se i po treći put vratio u Lester, koji je rešio da ga proda, pa je karijeru nastavio u Trabzonspour u transferu vrednom 2.200.000 evra.

Dijabate nije uspeo da se nametne u turskom velikanu, pa je prosleđen na pozajmicu Gectepeu, a potom i Giresunsporu. U Giresunsporu je konačno odigrao sasvim dobru sezonu.

Za selekciju Malija igrao je na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu, na kome je Srbija stigla do titule.

Što se igračkih karakteristika tiče, Dijabate je fudbaler koji igra mahom na desnom krilu, mada može biti koristan i kao drugi napadač, pa i levo krilo. Bolje služi levom nogom, izuzetno je brz i tehnički potkovan, odličan u igri jedan na jedan, veoma koristan za tim, iako mu statistika nije jača strana.

Dolazak Dijabatea neće biti poslednji, očekuje se da Partizan angažuje još dvojicu ili trojicu fudbalera ovog leta.

 


Be the first to comment on "EKSPLOZIJA U HUMSKOJ: Stiže bivši fudbaler Lestera!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*