PIROVA POBEDA ZA KRAJ: Zvezda će žaliti za brojnim promašajima, Rendžers u četvrtfinalu!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Rendžers rezultatom 2:1 u drugom meču osmine finala Lige Evrope u Beogradu.

„Crveno-beli“ su se tako oprostili od drugog po jačini evropskog takmičenja pošto su u prvoj utakmici u Škotskoj pre nedelju dana poraženi rezultatom 3:0.

Igrao se deseti minuta meča kada je Kanga ubacio loptu u kazneni prostor po desnoj strani, ona je stigla do Mirka Ivanića koji je smireno matirao Mekgregora.


Već u sledećem napadu, „crveno-beli“ su mogli do novog gola, proradila je kombinacija Katai – Ivanić, ali je udarac potonjeg odbranio Mekgregor.

Zapretio je potom i Glazgov na drugoj strani, udarac Morelosa koji je prošao pored stative zabrinuo je navijače, ali je odmah zatim Pavkov propustio sjajnu priliku.

Morelos je ponovo pokušao da ugrozi Morelosa kada je Borjan lako ukrotio udarac, usledila je žestoka borba između dva šesnaesterca, pa promene rezultata nije bilo.

Pićini je pred kraj poluvremena odličnim udarcem iskosa sa desne strane zapretio Mekgregoru koji je loptu jedva skrenuo u korner.

Zvezda je odlično krenula i u nastavku igre, opasan korner Kange i situacija kada je Pavkov propustio priliku da reaguje na dodavanje Ohija dali su nadu domaćih navijača da mogu do još jednog gola.

Ona je pak kratko trajala, u 55. minutu sevnula je kontra Rendžersa koju je povukao Rajan Kent, Englez je na kraju uz malo sreće savladao Borjana, a Zvezda je ostala bez Pićinija koji se povredio jureći rivala.

Nije domaćin odustajao od namere da stigne do pogotka, Ivanić je propustio dve veoma povoljne prilike, a najbolju je imao Ben koji je sa nekoliko metara gađao pravo u Mekgregora.


Iskusni golman se posebno istakao večeras u Beogradu, zaustavio je čak 13 udaraca ka golu i tako umalo pomogao škotskoj ekipi da izbegne poraz. U finišu, Borjan je dobro reagovao kada je odbranio udarac Rufa.

U nadoknadi vremena dosuđen je penal za Zvezdu posle prekršaja nad Falkom, a siguran sa bele tačke bio je El Fardu Ben.

Velika šteta za srpski tim koji je imao više od igre, utakmica je mogla krenuti i drugačijim tokom, međutim više od remija nije mogao…


Be the first to comment on "PIROVA POBEDA ZA KRAJ: Zvezda će žaliti za brojnim promašajima, Rendžers u četvrtfinalu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*