SKANDALČINA: Hrvati traže Zvezdino IZBACIVANJE iz Evrope!

FOTO: FK Crvena zvezda

Sraman udar iz komšiluka na srpskog šampiona! Hrvatski mediji vrše pritisak da se Crvena zvezda izbaci iz Lige Evrope zbog reklame na dresu!

Na sajtu „Tportal.hr“ osvanuo je tekst pod naslovom „Crvena zvezda bi mogla biti izbačena iz Lige Evrope!? UEFA za sada ćuti, a iz Beograda stižu bahate izjave“.

Zvezda je nadmašila sve klubove iz regiona, izborila je plasman u osminu finala gde će odmeriti snage sa šokotskim Rendžersom (10. i 17. marta), a komšije se maksimalno trude da omalovaže uspeh crveno-belih i da srpskog šampiona predstave u negativnom kontekstu


Verovali ili ne, Zvezda se našla na udaru zbog svog glavnog sponzora – ruske kompanije Gasprom.

Autor ovog sramnog teksta ističe da su svi klubovi iz Evropske unije kojima je Gasprom bio sponzor raskinuli ugovore i uklonili reklame sa dresova zbog ruske invazije na Ukrajinu, dok Zvezda to nije učinila i nema nameru.

– Neki klubovi van Evropske unije, poput beogradske Crvene zvezde i dalje na dresu imaju Gaspromovu reklamu. Hoće li srpski prvak zbog toga imati problema? Može li UEFA od crveno-belih da traži da u evropskim takmičenjima ukloni Gasprom sa dresa? Šta ako čelnici Zvezde odbiju, hoće li ih UEFA izbaciti iz Evrope? – pita se hrvatski novinar.

Dalje u tekstu ističu da je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić otkrio da klub nije dobio zahtev da ukloni logo Gasporoma i da se nada da do toga neće doći.

Preneli su Terzićevu izjavu u kojoj je komentarisao odluke UEFA i FIFA uz konstataciju da je funkcioner Zvezde „bahato kritikovao odluke“ krovnih fudbalskih organizacija.

„Ne odobravamo ono što su FIFA i UEFA učinile, nema osnova u međunarodnom pravu. Ogorčeni smo, donose se neke političke odluke pozivajući se na Evropsku uniju, a većina članica UEFA nisu članice EU. Mislim da je to antiruska histerija širom Evrope. UEFA je pod ogromnim pritiskom svojih članica, jer su one pod pritiskom svojih vlada. Politika se umešala u sport mimo svakog razuma“, rekao je Terzić.

U svom zaključku hrvatski portal navodi da se čeka reakcija UEFA i da bi se Zvezda uskoro lako mogla naći pred teškim izborom – Gasprom na dresu ili Liga Evrope.


1 Comment on "SKANDALČINA: Hrvati traže Zvezdino IZBACIVANJE iz Evrope!"

  1. koje ste vi budale :)))

Leave a comment

Your email address will not be published.


*