ŠAMPION BEZ BENEFITA: Evo šta srpskim klubovima donosi izbacivanje Rusa!

FOTO: FK Partizan

UEFA je ostala dosledna. Rusija neće imati klubove u kontinentalnim takmičenjima naredne sezone, što će doneti velike promene u organizaciji kvalifikacija za Ligu šampiona, Ligu Evrope i Ligu konferencija ovog leta.

I Srbija će, doduše neočekivano, napredovati na ovoj listi. Šampion, isprva, neće osetiti nikakve beneficije ove odluke, pošto će i dalje kretati od drugog kruga kvalifikacija.

Uz to, vredi reći da će ipak i pobednik Superlige moći da „napreduje“ i to ako Viljareal ne osvoji Ligu šampiona. Tako će kretati iz trećeg umesto iz drugog kola kvalifikacija.


Uz to će naša zemlja dobiti učesnika od treće runde kvalifikacija za Ligu Evrope. Podsetimo, šampion Kupa Srbije je prethodno započinjao svoje učešće u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, pa se može reći da je ovo veliki skok.

Prošle sezone, početno, nismo ni imali učesnika u kvalifikacijama za Ligu Evrope, zbog preslaganja i novoformirane Lige konferencija.

Ostalo se nije menjalo, pa će drugoplasirana i trećeplasirana ekipa Superlige Srbije (odnosno trećeplasirana i četvrtoplasirana ako šampion Superlige osvoji i Kup) nastupati od drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija.


Be the first to comment on "ŠAMPION BEZ BENEFITA: Evo šta srpskim klubovima donosi izbacivanje Rusa!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*