U HUMSKOJ VEĆ MISLE O ELITI: Ovo je Partizanov put ka Ligi šampiona!

FOTO: FK Partizan

Fudbaleri Partizana su na pravom putu da posle nekoliko godina čekanja osvoje šampionsku titulu.

Crno-beli su jesenji prvaci, i imaju pet bodova više od drugoplasirane Crvene zvezde.

U Humskoj ne kriju da im je titula glavni prioriet, o čemu svedoči i tekst sa sajta Partizana u kom se navodi da „osvajanje titule nema cenu“.

 


Klub iz Humske se zbog toga bavio sa potencijalnim putem u kvalifikacijama za Ligu šampiona naredne sezone.

Projekcija na današnji dan govori da bi Partizan sigurno bio nosioc u dva kola.

Crno-beli bi takmičenje krenuli od drugog kola, a ako bi se pravio presek na današnji dan, potencijalni rivali bili bi mu: Hapoel Ber Ševa (Izrael), Maribor (Slovenija), Slovan (Slovačka), Bodo Glimt (Norveška), Helsinki (Finska), TNS (Vels), Dudelanž (Luksemburg), Žalgiris (Litvanija), Linkoln Red Imps (Gibraltar) i Cirih (Švajcarska).

Sve je ovo samo nacrt, jer je sezona u većini država Starog kontinenta u jeku i moguća su pomeranja, ali je izvesno da bi Partizan, za slučaj da vrati titulu, drugo kvalifikaciono kolo dočekao kao nosilac.

Partizan bi prema sadašnjem stanju stvari povlašćen bio i u trećem kolu. Tada bi mu potencijalni rivali bili: Ludogorec (Bugarska), Šerif (Moldavija), Kluž (Rumunija), Midtjiland (Danska), Ferencvaroš (Mađarska) i Apolon (Kipar).

Postoji šansa da Parni valjak u trećoj rundi sklizne među nenosioce, pa će zbog toga iz Humske pomno pratiti dešavanja u pojedinim šampionatima. Crno-beli će u Hrvatskoj navijati da Dinamo ne bude šampion, dok će u Češkoj podržavati svog rivala Spartu u duelu sa Slavijom u borbi za šampionsku titulu. U Azerbejdžanu Partizanu odgovara da šampion ne postane Karabag, dok mu u Švajcarskoj i Danskoj odgovara da trenutni lideri Cirih i Midtjiland stignu do državnog trofeja. Isto tako, potrebno je da Makabi iz Tel Aviva ne postane šampion Izraela, mada s obzirom na zaostatak u odnosu na Hapoel Ber Ševu (deset koraka) deluje da neće.

U završnoj rundi Partizan ne bi bio među povlašćenima, pa bi lista potencijalnih rivala izgledala ovako: Šahtjor (Ukrajina), Slavija (Češka), Olimpijakos (Grčka) i eventualni regionalni derbi ako bi se izvukao zagrebački Dinamo.

Crvenu zvezdu bi čekao sličan put, ako se domogne prvog mesta, s tim što bi u plej-of fazi kvalifikacija drugoplasirani tim Superlige bio među nosiocima, umesto Olimpijaksa.

 


Be the first to comment on "U HUMSKOJ VEĆ MISLE O ELITI: Ovo je Partizanov put ka Ligi šampiona!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*