AFRIKANAC REŠAVA ZVEZDINE MUKE: Crveno-beli dovode pojačanje iz PORTUGALA?

FOTO: FK Crvena zvezda

Jedan od najvećih zadataka Crvene zvezde ove zime biće dovođenje inostranog desnog beka.

Kako prenosi Mozzartsport, uprava crveno-belih ozbiljno je zainteresovana za dovođenje defanzica Vitorije Gimaraeš Falaje Sakoa (26).

Ovaj fudbaler iz Malija već tri sezone igra za portugalsku ekipu i jedan je od najstandardnijih članova ovog tima.


Sako je odigrao 17 utakmica ove sezone, a u redove Vitorije stigao je pre skoro šest godina.

Problemi za Crvenu zvezdu jesu oni finansijske prirode. Sako ima ugovor sa Vitorijom do 2024. godine, a Portugalci ne žele da ga puste za obeštećenje manje od 2.000.000 evra.

Dodatni problem srpskom šampionu predstavlja i konkurencija. Naime, portugalski mediji prenose da je za desnog beka Vitorije zainteresovana i Salernitana, koja nastupa u Seriji A.

Sako je za reprezentaciju Malija debitovao u novembru 2017. godine i do sada zabeležio 24 nastupa. Standardan je u aktuelnim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a očekuje se da će nastupiti i na predstojećem Kupu afričkih nacija, u Kamerunu (9. januar – 6. februar), pošto je bio na širem spisku od 28 igrača.

Dakle, ukoliko bi Sako stigao u Zvezdu, na raspolaganje trenernu Stankoviću staviće se na raspolaganje tek pred sam početak prolećnog dela sezone.

 


1 Comment on "AFRIKANAC REŠAVA ZVEZDINE MUKE: Crveno-beli dovode pojačanje iz PORTUGALA?"

  1. Ovo bi već stvarno bio beskrupulozni kriminal( 6 godina u timu a ove godine odigrao 17 utakmica, 2 miliona eura)Delije ako ste stvarnmo Delije, da vas vidim!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*