HOĆE DA ISKOPIRAJU CRNO-BELE: Velikan iz regiona se ugleda na Partizan!

FOTO: FK Partizan

Hajduk iz Splita već godinama ne pruža rezultate kakvi se od njega očekuju.

Klub sa Poljuda svoju poslednju šampionsku titulu osvojio je sada već daleke 2005. godine.

Ipak, Splićani u narednim godinama imaju visoke ambicije, a da bi ih i ostvarili odlučili su da se ugledaju i na nekada ljutog rivala iz doba Jugoslavije, Partizan.


„Hajduk je trenutno 140. klub u Europi. Za sve hrvatske klubove, pa tako i Hajduk ključ je igranje evropskih takmičenja. Prihodi od UEFA izuzetno su važni klubovima, diže se vrednost igrača, a tu je i borba za nacionalni koeficijent. Hajduk je proteklih pet sezona igrao samo kvalifikacije Lige Evrope i nismo zadovoljni time. Prošle godine je Milan bio 80, a Maribor je s pet miliona evra 100. To je primer da klubovi s velikim budžetom upadnu na niži nivo, a i klubovi s malim budžetom, poput Maribora, dođu do dobrog rezultata. Uzeli smo primer Rapida, Partizana, Legije i AZ Alkmaara. Hajduk i Uprava moraju da razmišljaju kako da dođu do budžeta od barem 20 milijuna evra kako bi došli do željenog cilja“, rekao je Goran Kožulj, iz kompanije „Dilojt“, koja je radila plan zajedno sa klubom.

Hajduk želi da prekine dominaciju zagrebačkog Dinama i ujedno napravi iskorak u Evropi, čiji deo u grupnoj fazi nije bio još od 2010. godine kada je igrao Ligu Evrope.


Be the first to comment on "HOĆE DA ISKOPIRAJU CRNO-BELE: Velikan iz regiona se ugleda na Partizan!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*