KIPRANI ZNAJU MANE: Spora odbrana, nedostaje Stojković

FOTO: FK Partizan

Srbin na čelu Anortozisove akademije detaljno skautirao crno-bele

Gostovanje Partizana Anortozisu zakazano za sutra od 21 čas uveliko je tema u fokusu na Kipru, a domaća javnost potrudila se da iskoristi sve raspoložive resurse kako bi saznala glavne adute i mane crno-belih.

Jedan od dragocenih izvora informacija iz Beograda između ostalih bio je šef Anortozisove akademije Vesko Mihajlović koji je za Kerkidu govorio o predstojećoj utakmici.

„Definitivno će biti težak duel za oba tima, kako za nas tako i za Partizan. U ovoj fazi, posebno u prvom kolu, smatram da je najvažnije ostati neporažen“, istakao je nekadašnji fudbaler Vojvodine, APOEL-a, Omonije i Anortozisa.

Kraljevčanin zadužen za stasavanje bisera Anortozisa redovno prati dešavanja u šampionatu rodne zemlje i na osnovu toga upozorava na težinu zadatka.

„Pre svega, Partizan je veoma dobra ekipa, ovo govore rezultati i informacije iz Srbije. U utakmicama koje sam gledao izgledao je vrlo dobro, pobedio je svih sedam prvenstvenih duela. U Srbiji generalno postoje dva veoma jaka tima, Partizan i Crvena zvezda. Crvena zvezda je nešto uspešnija prethodnih godina, ali se posle uvodnih kola Superlige čini da su timovi ujednačenih šansi, Partizan ima šanse da osvoji titulu u Srbiji“.

Bivši fudbalski arhitekta potom je istakao konkretna imena.


„U poslednje vreme Partizan je dovodio povratnike sa sjajnim karijerama u inostranstvu poput Lazara Markovića koji je igrao za Liverpul i Fulam, ali i Miloša Jojića, nekadašnjeg člana Dortmunda. Još jedan igrač na kojeg je potrebno obratiti pažnju je Rikardo Gomeš, napadač koji je takođe ranije igrao za crno-bele. On je snažan, ali i tehnički potkovan centarfor, u fenomenalnoj je formi i prvi je strelac tima“.

Uprkos nizu pohvala, Mihajlović nije propustio ni mane rivala.

„Partizanu je nedavno otišao Vladimir Stojković koji je do skoro bio reprezentativni čuvar mreže i lično ga smatram vrhunskim golmanom. Kad su u puitanju linije tima utisak je da je odbrana nešto slabija, defanzivci su nešto sporiji i uveren sam da kroz nekoliko kontri možemo da ih ugrozimo. Sa druge strane, vezni red crno-belih je veoma opasan i treba mu posvetiti posebnu pažnju“, kazao je Mihajlović.


Be the first to comment on "KIPRANI ZNAJU MANE: Spora odbrana, nedostaje Stojković"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*