SAD JE SVE JASNO: Asano se OGLASIO po prvi put nakon odlaska iz Partizana!

Takuma Asano - Partizan
FOTO: FK Partizan

Takuma Asano je početkom maja svojevoljno napustio Partizan.

Japanski ofanzivac otišao je iz Humske i napravio pravi zemljotres na stadionu crno-belih. Nekoliko nedelja kasnije on se po prvi put oglasio za medije povodom tog slučaja.

Asano kaže da je odiseju u Partizanu završio zbog toga što nije dobijao novac.

„Imao sam probleme sa isplatom plata, a ugovor sam raskinuo usled zabrinutosti. Od tog trenutka otvorio sam sledeće poglavlje u karijeri. Znao sam da me čekaju aktivnosti na reprezentativnom planu, zbog čega sam se pripremao najbolje što mogu za ovaj dan“, rekao je Takuma za japanske medije.

On dalje govori da ga više nije briga za situaciju koju je izazvao odlaskom iz Partizana, te da je posvećen samo reprezentaciji Japana.

„Za mene slučaj (sa Partizanom, op. au) ne postoji. Primećujem da su ljudi iz moje okoline zabrinuti, ali mene stvarno nije briga. Aktivnosti u državnom timu su mi izuzetno važne pred za nastavak karijere. Pre svega, da se borim najviše što mogu na svakom meču. Još ništa nismo rešili po pitanju plasmana, ali bih želeo da posao završimo što pre“.


Asano maltene mesec dana nije odigrao nijednu utakmicu, još od meča Proletera i Partizana u Novom Sadu.

„Skoro mesec dana nisam odigrao zvaničnu utakmicu, moram da vratim taj osećaj. Prilagodio sam treninge uz pomoć kondicionog trenera iz reprezentacije Japana, ne verujem da će dugo odsustvo predstavljati problem. Od danas krećem sa grupnim treninzima i svakodnevno ću podizati formu“.

Na kraju Japanac otkriva svoje planove za budućnost.

„Kad sam došao u Srbiju, jedan od mojih ciljeva bio je da se domognem neke od pet najjačih liga i da tamo igram. To je moja velika želja, jednaka onoj da učestvujem na narednom Mundijalu. Sve ukazuje da će se to desiti“.


1 Comment on "SAD JE SVE JASNO: Asano se OGLASIO po prvi put nakon odlaska iz Partizana!"

  1. Majmune jedan…za PARTIZAN se igra srcem,a ne parama…kljusino Japanska prepelice

Leave a comment

Your email address will not be published.


*