KRAH ZA 48 SATI: Oglasila se Superliga!

Evropska Superliga je trajala 48 sati. Pukla je kao balon od sapunice posle oduke engleskih klubova da napuste takmičenje. UEFA je, nema nikakve sumnje, dobila ovaj fudbalski rat.

Ipak, preostali najveći klubovi Evrope ne odustaju od ove ideje. Posle sastanka u ponoć koji je održan zbog istupanja klubova iz Engleske, Superliga je izdala saopštenje za javnost:

– Evropska Superliga je ubeđena da trenutni status kvo evropskog fudbala mora da se menja. Predlažemo novo evropsko takmičenje jer postojeći sistem ne funkcioniše. Naš predlog za cilj ima da dozvoli sportu da napreduje stvarajući pritom resurse i stabilnost za čitavu fudbalsku piramidu, uključujući i pomoć pri prevazilaženju finansijskih poteškoća koje je iskusila čitava fudbalska zajednica zbog posledica pandemije.

– Takođe bi ponudila i materijalno unaređenu solidarnu isplatu svim fudbalskim deoničarima. Uprkos objavljenom istupanju engleskih klubova, prinuđenih na donošenje takvih odlika zbog pritiska koji je na njih izvršen, ubeđeni smo da se naš predlog u potpunosti slaže sa evropskim zakonom i pravilima što je potvrđeno sudskom odlukom da zaštiti Superligu od spoljnih uticaja.

Be the first to comment on "KRAH ZA 48 SATI: Oglasila se Superliga!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*