MITROVIĆEVI POČECI U PARTIZANU: Direktor hteo da pocepa diplomu, Rašović prepoznao talenat!

Aleksandar Mitrović je golovima protiv Republike Irske i Portugala prestigao Stjepana Bobeka i postao najbolji strelac u istoriji naše reprezentacije.

Mitrović je seniorsku karijeru počeo u Teleoptiku, pre nego što je otišao u prvi tim Partizana, kojeg je tad sa klupe predvodio Vuk Rašović.

Rašović je u to vreme imao velikih problema sa direktorom Partizanove omladinske škole Nedeljkom Kostićem, koji nije bio oduševeljen Aleksandrom Mitrovićem. Kostić je čak i kritikovao Rašovića zbog „razbacivanja“ novca, a i rekao je da će pocepati svoju diplomu ukoliko Mitrović postane igrač.

Tačno je da se Kostić nije složio, ali nije poništio stipendiju. I ja sam bio mlad trener, nije mi bilo svejedno pred takvim autoritetom, ali sam zamolio da nam da malo vremena. Prihvatio je, uz mnogo teških reči„, rekao je Rašović za Žurnal.

Ubrzo su svi videli ono što je Rašović odavno primetio, da je Mitrović vrhunski fudbaler.

Kostić je uradio tada nešto što je veoma retko, ne samo u fudbalu. Rekao je da mi se izvinjava zbog kritike da Mitroviću potpišem stipendiju i dodao da je ’duplo bolji igrač od Eduarda’. Srećan sam bio kad su ga prebacili u prvi tim Partizana“, zaključuje Rašović.

Be the first to comment on "MITROVIĆEVI POČECI U PARTIZANU: Direktor hteo da pocepa diplomu, Rašović prepoznao talenat!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*