POKER CRVENO-BELIH: Zvezda bes iz Milana iskalila na Proleteru!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su ekipu Proletera rezultatom 4:0 u okviru 24. kola Superlige Srbije, a golove su postigli Leandro(autogol), Nikolić, El Fardu Ben i Katai. Ovo je bila prva utakmica u 2021. godini na stadionu “Rajko Mitić”, a Zvezda je novim trijumfom nastavila seriju nepobedivosti na svom terenu.

Pre početka utakmice Miloš Degenek dobio je dres sa brojem „100“. On je na utakmici protiv Milana odigrao 100. nastup u crveno-belom dresu i sigurno je jedan od najzaslužnijih fudbalera koji su Zvezdu vratili na staze slave.

Zvezda je u ovaj meč ušla posle teškom meča u Milanu kada je pokazala kvalitet i u utakmicama protiv evropskih velikana. U prvih deset minuta utakmice sa Proleterom nije bilo previše prilika. Tačnije nije ih ni bilo. Sem početne pretnje Pavkova kada je centarfor šutirao pored gola, Zvezda je više kombinovala na sredini terena nego konkretno opsedala gol protivnika, dok je Proleter samo na momente bio na polovini crveno-belih. Ubacila je Zvezda u veću brzinu i to je imalo maha.

Prvo je Ivanić snažno šutirao iskosa sa 18 metara, ali je lopta završila na mestu gde se spajaju prečka i stativa i otišla u gol-aut. Samo nekoliko minuta kasnije Ben je pogodio stativu. Sjajno je fudbaler sa Komora šutirao iz slobodnog udarca sa 20 metara, ali je ekipu Proletera, po scenariju iz Milana, sačuvao okvir gola.

Igrao se 20. minut kada je veliku priliku imao Milan Pavkov kada je izašao je jedan na jedan sa golmanom Župićem, uspeo je da ga savlada, ali je lopta prolazi tik pored stative. Prethodno je katastrofalno reagovao Marjanović, koji je glavom je bukvalno spustio loptu napadaču Zvezde, ali realizacija nije bila dobra. Nije se dugo čekalo do prvog gola svega još dva minuta. Odlično je prošao Rodić posle dodavanja Ivanića, gađao je Pavkova koji je bio sam na dva metra od gola, ali je tu loptu prethodno u gol poslao Brazilac. Međutim i da to nije učinio, Pavkov bi bio na mestu da je lagano prosledi u mrežu.Deset minuta kasnije uveliko je bilo i 2:0 posle prelepe akcije crveno-belih. Išla je lopta od Ivanića, preko Kange, Bena i Gajića, a onda je desni bek Zvezde uposlio Veljka Nikolića koji se odlično snašao i sa 11 metara matirao Župića. Do kraja prvog dela crveno-beli su napadali, a onda su oštećeni za regularan pogodak. Ben je dobio od Kange loptu u prostor, a potom je prosledio ka Pavkovu koji je zatresao mrežu. Međutim, sudije su dosudile ofsajd koji ipak nije postojao što se jasno videlo na usporenom snimku.

Ipak Zvezda je već posle 10 minuta drugog dela igre postigla treći gol. Posle odlična akcija Milunovića i Nikolića koji je poslao pas ka zemlji, lopta se odbila posle neverovatne situacije gde su štoperi Proletera pogodili jedan drugog, i stigla do Bena koji sa par metara nije pogrešio pa je na semaforu pisalo i treći gol na meču 3:0. Do kraja meča Zvezda je i te kako pretila, “pucali” su Kata ii saigrači, ali je Župić bio nesavladan. U 78. minutu šansu je dobio Ričard Odada, Zvezdin izdanak Omladinske škole i momak koji je večeras upisao debi u crveno-belom dresu na superligaškoj sceni.

Tačku je stavio Aleksandar Katai udarcem glavom, što nije njegova specijalnost, ali je to uradio u stilu engleskih centarforova. Gajić je još jednom upisao asistenciju.

Sve u svemu, Zvezda je rutinski upisala nova tri boda, pokazala da se nalazi u formi ii nastavila u istom ritmu.

Be the first to comment on "POKER CRVENO-BELIH: Zvezda bes iz Milana iskalila na Proleteru!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*