VATRENA ATMOSFERA U HUMSKOJ: Grobari fantastičnom bakljadom proslavili jubilej! (VIDEO)

Veliko slavlje u Humskoj 1.

Najvatreniji navijači Partizana, popularni grobari proslavili su 50. godina organizovanog navijanja za klubove crno-bele porodice. Nizom spektakularnih akcija i bakljada Grobari su obeležili vredan jubilej.

Od dana osnivanja sportskog društva Partizan ima navijače, a od sedamdesetih godina 20. veka i organizovanu podršku sa tribina, prvo Stadiona JNA, a kasnije i dvorana u kojima su klubovi crno-bele porodice igrali. I u Beogradu i na gostovanjima.

Ime Grobari vodi poreklo od pokušaja simpatizera nekih drugih klubova da crnu boju na zastavi Partizana i ime ulice u kojoj je sedište kluba, „spakuju“ u pogrdan naziv.

Kao što obično biva, nadimak je prihvaćen, uz ponos što izaziva strahopoštovanje rivala i njihovih navijača, a južna tribina stadiona u Humskoj ulici postala je uporište najvatrenijih.

PROČITAJTE JOŠ:  ĐUKIĆ: Ceo život sam u defanzivi, više volim pobedu od 1:0 nego od 4:3!

Navijači Partizana, organizovani u tri velike grupe, Grobari 1970, Južni Front i Grobari Beograd, danas su ujedinjeni u navijačku grupu Grobari Jug.

Unutar ovih velikih sekcija, postoji podela u manje podgrupe koje su formirane skladno internim relacijama ljudi za koje je zajednički imenitelj ljubav prema crno-beloj boji. Pored beogradskih grupa, navijači Partizana organizovani su u svim gradovima Srbije, a sekcije navijača postoje u celoj Evropi.

Osnova navijanja Grobara bazirana je na principu „grlo i dlan“ , ali pored pesme klubu kao prepoznatljivom stilu navijača Partizana, Grobari rade i sve druge akcije koje karakterišu organizovanu navijačku grupu.

Be the first to comment on "VATRENA ATMOSFERA U HUMSKOJ: Grobari fantastičnom bakljadom proslavili jubilej! (VIDEO)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*