GLADIJATORSKA BORBA PRIPALA RAFI: Nadal u FANTASTIČNOM meču savladao Đokovića!

FOTO: EPA

Rafael Nadal je šampion Mastersa u Rimu.

Nadal je posle velike borbe i tri seta savladao Novaka Đokovića sa 2:1 (7:5, 1:6, 6:3).

Ovo je bio 57. okršaj dvojice velikih rivala, a Đoković nije uspeo da stigne do jubilarne 30. pobede I odbrani titulu, pa je posle ovog meča međusobni skor 29:28 u korist najboljeg tenisera sveta.

Od samog starta meča smo gledali žestoku borbu velikih rivala, Nadal je pripretio već u prvom gemu na Đokovićev servis, ali uspeo je prvi reket sveta da povede u prvom setu, a onda i da napravi brejk, i tako uđe u meč na najbolji mogući način,

Nadal je uspeo ekspresno da uzvrati brejk, a onda su usledila su dva gema u kojima su teniseri bili sigurni na svojim servisima.

Velika borba razvila se u sedmom gemu, a nakon dva izjednačenja i dve gem lopte za Novaka, Nadal je do brejk lopte došao uz pad i mnogo sreće da se nije povredio , ali je loptica otišla gde treba. Ipak, Novak je uspeo da osvoji svoj servis gem i povede 4:3.

Usledile su greške na obe strane, ali Nadal stiže do izjednačenja od 4:4, a Đoković da prebaci pritisak na stranu Španca

Posle tačno sat vremena igre rezultat je bio 5:5 u prvom setu.

Proradio je Nadalov forhend do perfekcije i doneo mu je brejk loptu i velikih 6:5 u prvom setu.

Novak nije imao šta da izgubi, poveo je 30:0, ali je Nadal uspeo da stigne do izjednačenja, druga set lopta je bila dovoljna.

Đoković je tokom čitavog meča izgledao kao da juče nije imao maratonski dan u kome je dva puta morao na teren, pa je posle izgubljenog prvog seta dodao gas!

Odmah je pripretio Novak u drugom setu, a u četvrtom gemu stiže do brejka koji bez imalo muke potvrđuje u narednom za 4:1.

Skoro devet minuta trajao je gem u kome je Novak došao do drugog brejka u drugom setu, a onda i odservirao za ubedljivih 6:1 i izjednačenje u setovima što je izborio za samo 43 minuta.

Najbolji teniser sveta imao je dve brejk lopte da prvi dođe do brejka u trećem setu, ali ih nije iskoristio. Čini se da je Nadalu to dalo mnogo snage i samo pojačalo njegovu želju za pobedom. Vezao je nekoliko sjajnih poena, sa nulom napravio brejk, potvrdio ga i na svoj servis došao i do pobede.

1 Comment on "GLADIJATORSKA BORBA PRIPALA RAFI: Nadal u FANTASTIČNOM meču savladao Đokovića!"

  1. Sram even psovke Novaka svom treneru Vajdi

Leave a comment

Your email address will not be published.


*