DA LI SE SLAŽETE SA NJIM? Vajda otkrio razlog Novakovog poraza u finalu RG!

Trener najboljeg tenisera planete Novaka Đokovića, Marijan Vajda, smatra da je poraz od Nadala u finalu Rolan Harosa posledica polufinalnog susreta sa Cicipasom.

Novak je na 4:4 u trećem setu polufinala protiv Stefanosa Cicipasa napravio brejk i servirao je za pobedu, ali je Grk spasao meč loptu i odveo borbu u peti set.

Tamo je Đoković pobedio i prošao dalje sa 6:3, 6:2, 5:7, 4:6 i 6:1, posle četiri sata tenisa. Vajda tako dug meč vidi kao razlog za nedostatak energije u finalu sa Rafaelom Nadalom.

„Novak je uradio nešto neverovatno tako što je šestu godinu završio na prvom mestu, sjajno dostignuće. Ispunio je cilj postavljen na početku ove godine, a u 2021. će se fokusirati isključivo na Grend slemove da bi se približio Federeru i Nadalu“, rekao je Vajda.

Đoković je na početku godine igrao u fantastičnoj formi i bio neporažen na tri turnira pre prekida sezone zbog pandemije korona virusa.

Osvojio je 17. GS turnir u Australiji (osmi u Melburnu), ali potom su usledili maleri.

Zbog pademije koronavirusa Vimbldona nije bilo, a na US Openu mu se desio nesrećni slučaj  i diskvalifikacija.

 Rolan Garos je bio šansa da se dodatno približi Švajcarcu koji ima 20 Grend slemova. Umesto toga, Nadal je osvojio Pariz i on se poravnao sa Federerom.

„Cenim to što je postigao uspehe posle restarta sezone. Bio sam zabrinut hoće li biti spreman, jer je preboleo i korona virus. Kad smo stigli u kamp u Marbelji fizički je bio dobar. Osvojio je Sinsinati, a da nije bilo one nesreće u osmini finala, mogao je i US Open“, rekao je Vajda.

Vajda kaže da mu je nakn Beča opala motivacija

– Na kraju sezone možda nije imao istu motivaciju, jer je praktično osigurao prvo mesto do kraja godine na turniru u Beču. Vodio je 4:0 protiv Dominika u odlučujućem taj-brejku ali mu je falila ta varnica – priča Vajda.

Opisao je i šta se dešavalo u prestonici Francuske, gde je Srbin u finalu poražen od Nadala sa 6:0, 6:2 i 7:5.

„Bilo je hladno i vetrovito u Parizu. Mnogi su pričali da će ti uslovi odgovarati Novaku ali Rafa je odigrao neverovatno u finalu. Imao je neviđenu dubinu u udarcima, dok Novak nije baš bio sav svoj. Šteta je što je prethodno izgubio onaj četvrti set nepotrebno“, zaključio  je Vajda.

Be the first to comment on "DA LI SE SLAŽETE SA NJIM? Vajda otkrio razlog Novakovog poraza u finalu RG!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*