DA LI SE SLAŽETE? Ovako je Vujošević prokomentarisao dolazak Pešića!

Legendarni trener Partizana Duško Vujošević govorio je o dolasku Svetislava Pešića na klupu reprezentacije Srbije.

Pešić je na mesto selektora stigao umesto Igora Kokoškova sa kojim je sporazumno raskinuta saradnja.

– Smatram da je kada se priča o saradnji o KSS i Igora Kokoškova obostrano propuštena prilika. On je mogao da bude dugotrajno rešenje na tom mestu. Ima je taj potencijal, pre svega mlad je čovek. Koji ima mnogo iskustva i znanja. Žao mi je što se saradnja završila na takav način. Pešić je veoma dobro rešenje, jer svi smo upoznati da je vrlo teško voditi klub Evrolige i reprezentaciju. Selekcija Srbije treba da ima takvo ime i autoritet – rekao je Vujošević za portal „Bhbasket“.


Pešić će voditi Srbiju u kvalifikacijama za Mundobasket, te na Evrobasketu 2022. godine. Sa njim je naša selekcija osvojila poslednja dva zlata – Evrobasket 2001. i Mundobasket 2002.

 Pešić je u toj situaciji, u životnoj dobi, obezbedio je u svakom smislu svoju egzistenciju. Nije neko ko će da trči za prvom ponudom u Evroligi. Pešić, bez obzira na godine jer one nisu mera, poznavajući ga, znam da će sa potpunom energijom posveti radu u Savezu. Neće to biti samo rad na terenu već tokom cele sezone u smislu kontakta sa igračima. Potom organizacije turnira, rada sa mlađim selekcijama. Po svojoj priprodi neko je ko želi da sve to kontroliše. Po mom mišljenju zaista jako dobro rešenje – ističe najtrofejniji trener u istoriji Partizana.

Vujošević smatra da Pešić ima veliki zadatak da vrati Nikolu Jokića.

– Težak posao je pred njim. Prvo treba sa Jokićem napraviti kontakt, on ima želju da igra. Međutim, ne da samo dođe na pripreme i čašćava nas svojim prisustvom, nego da bude deo tima. Vreme je za smenu generacija, tu je odgovornost na Pešiću, on donosi odluke. Želim mu sve najbolje u radu – izjavio je Vujošević.

 


Be the first to comment on "DA LI SE SLAŽETE? Ovako je Vujošević prokomentarisao dolazak Pešića!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*