ČUDESNA TRKA NA KULTNOJ STAZI: Senzacionalna pobeda Pjera Gaslija, samoubistvo Hamiltona!

Tanjug/AP

Veliko iznenađenje dogodilo se na VN Monce u Italiji. Vozač Alfa Taurija Pjer Gasli stigao je do senzacionalne pobede na kultnoj stazi.

Ovo je prvi trijumf u karijeri za sjajnog Francuza, a drugi put se popeo na podijum. Trka u Italiji bila je izuzetna i jedna od najuzbudljivijih u poslednjih nekoliko godina.

Drugo mesto osvojio je vozač Meklarena Karlos Sajnc, kome je to takođe bio rezultat karijere. Poslednje mesto na podijumu pripalo je Lensu Strolu iz Rejsing Pointa.

Vodeći u generalnom plasmanu Luis Hamilton završio je tek na sedmom mestu. On je bio u vođstvu, ali je ušao u boks tokom „sejfti kara“ i zaradio suspezniju od 10 sekundi, koja ga je u tom trenutku bacila na samo začelje kolone.

Ipak, uspeo je nekako da se vrati, ali nije mogao više samo dan nakon što je na istom mestu postavio rekordno vreme.

Četvrto mesto je zauzeo Lando Noris iz Meklarena, a odmah iza njega Valteri Botas (Mercedes), Danijel Rikardo (Red Bul), Hamilton, Esteban Okon (Reno)…

Ferari je imao još jedno popodne za zaborav, pošto su i Lekler i Fetel trku završili pre kraja. Ništa nije bolje prošao ni Maks Ferštapen, koji je imao isti ishod u Monci kao i dvojac Ferarija.

Be the first to comment on "ČUDESNA TRKA NA KULTNOJ STAZI: Senzacionalna pobeda Pjera Gaslija, samoubistvo Hamiltona!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*