ANDRESKU NE BRANI TROFEJ: US Open dobija novog šampiona!

Bjanka Andresku

Aktuelna šampiona US Opena Bjanka Andresku odlučila je da ne učestvuje na ovogodišnjem Flešing Medouzu zbog situacije oko pandemije koronavirusa.

– Posle mnogo rasprava sa onima koji su mi najbliži, donela sam tešku odluku da se ne vratim u Njujork ove godine. Na ovaj korak sam se odlučila kako bih se fokusirala na fizičku pripremu i da budem sigurna da ću igrati na najvišem nivou. Prošlogodišnja pobeda je svakako najviša tačka moje karijere i nedostajaće mi da budem tamo. Ali shvatila sam da su mnogi nepoznati izazovi, između ostalih i pandemija koronavirusa, ugrozili moju sposobnost da se pripremim i takmičim adekvatno – između ostalog napisala je Andresku na Tviter nalogu.

Ipak, i pored odustajanje prošlogodišnje šampionke očekuje se veliki broj poznatih imena na terenima Flešing Medouza.

Na ovogodišnjem US Openu, koji je predviđen da se igra od 31. avgusta, neće učestvovati ni šampion u muškoj konkurenciji Rafael Nadal.

Podsetimo, za razliku od ženske konkurencije, u muškoj će igrati osvajač prošlogodišnjeg US Opena Novak Đoković. On je tu informaciju obelodanio ranije tokom dana, a pored US Opena učestvovaće na Mastersu u Sinsinatiju koji će se ove godine igrati u Njujorku zbog bezbednonsnih razloga sticajem pandemije koronavirusa.

US Open počinje posledjeg dana avgusta i traje dve nedelje.

Be the first to comment on "ANDRESKU NE BRANI TROFEJ: US Open dobija novog šampiona!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*