NEKOLIKO NAGAZNIH MINA: Partizan saznao imena potencijalnih rivala na startu kvalifikacija za LE!

partizan-perisa-pešukić

Fudbaleri Partizana 27. avgusta kreću u pohod ka novom plasmanu u Ligu Evrope.

Crno-beli će tokom celog toka kvalifikacija biti među nosiocima. Ekipa Sava Miloševića saznala je imena 47 potencijalnih rivala u prvoj kvalifikacionoj rundi. Radi se o sledećim ekipama:

Šumgajit (Azerbejdžan), Lokomotiva Plovdiv, Slavija Sofija (Bugarska), Botošani (Rumunija), Pjast, Krakovija (Poljska), Levadija, Pajde (Estonija), Hibarnijans, Sirens (Malta), DAC Dunajska Streda, Ružomberok, Žilina (Slovačka), Fjorita, Tre Pene (San Marino), Željezničar, Borac Banjaluka (Bosna i Hercegovina), Laci, Teuta (Albanija), Mura (Slovenija), Puškaš Akademija (Mađarska), Runavik, Toršavn (Farska Ostrva), Saburtalo, Dinamo Batumi, Lokomotiva Tbilsi (Gruzija), Škupi, Renova (Makedonija), Petrokub, Sfantul, Dinamo Tiraspol (Moldavija), Engiordani (Andora), Diferdanž, Union Titus (Luksemburg), Kauno Žalgiris (Litvanija), Riga, Valmieras (Letonija), Širak, Noah (Jermenija), Deri Siti, Bohemijans (Irska), Inter Turku, Ilves, Honka (Finska), Brejdablik, Vikingur (Island) i Bala Taun (Vels).

Partizan će svakako biti favorit protiv bilo kojeg od ovih timova, ali su u Humskoj obazrivi. Ove sezone UEFA je usled pandemije virusa korona modifikovala kvalifikacije za Ligu Evrope, umesto dve igraće se samo jedna utakmica, čiji će domaćin bidi odrežen žrebom. Upada u oči da među mogućim rivalima ima nekoliko mina poput poljskih timova Pjasta i Krakoviije (znamo kako su se crno-beli proveli protiv Zaglebja), te starih znanaca Žiline ili Dinama iz Batumija (oba puta Partizan prošao), dalekih destinacija (Azerbejdžan, Gruzija, Moldavija), ali većina protivnika je toliko slabija da Miloševićev tim ne bi smeo da ima problema.

Kako je to detaljno objašnjeno na sajtu Partizana, crno-beli u uvodnom kolu izvesno neće moći na ekipe sa područja nekadašnje SFRJ (sarajevski Željezničar, banjalučki Borac i slovenačka Mura), pošto UEFA prećutno želi da razdvoji timove iz bivše države kako se ne bi ponovili incidenti iz Mostara 2007. kad je tim iz Humske gostovao Zrinjskom i zbog navijačkog ekcesa, uprkos ubedljivoj pobedi, izbačen iz takmičenja. Takvo „pravilo“ ne postoji na papiru, ali se sprovodi u praksi.

Žreb prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope zakazan je za 10. avgust u Nionu, a prema običaju UEFA će dan ranije formirati podgrupe, čime će se broj potencijalnih rivala Partizana svesti na pet ili najviše šest timova.

Be the first to comment on "NEKOLIKO NAGAZNIH MINA: Partizan saznao imena potencijalnih rivala na startu kvalifikacija za LE!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*