NIKAD NIJE BILO TEŽE: Zvezdu čeka pakleni put ne samo do LŠ, nego i do LE!

Crvena zvezda-fudbal-marakana

Fudbaleri Crvene zvezde mogli bi već u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona da se sudare sa Dinamom iz Zagreba! Osim prvaka Hrvatske, crveno-belima u pretposlednjem kolu još prete Olimpijakos, škotski Seltik, Slavija iz Praga, Astana iz Kazahstana i bugarski Ludogorec.

U poslednjoj rundi kvalifikacija kao nosioci se priključuju još dva strašna rivala, Ajaks i Salcburg.

Crveno-beli su u četvrtak uveče maltene ostali bez šansi da budu povlašćeni u trećem kolu kvalifikacija, jer je švajcarski Jang bojs došao na korak do obrane titule. Zvezdi je trebalo da umesto kluba iz Berna titulu osvoji Sent Galen, koji ima slabiji klupski koeficijent, pa bi tako pogurao crveno-bele među povlašćene prilikom žreba.

Bivši kapiten i aktuelni pomoćni trener u Zvezdi Nenad Milijaš kaže da je još rano razmišljati i o Dinamu i o bilo kojem rivalu pojedinačno.

– Treće kolo je u ovom trenutku zaista daleko i teško je sada pričati o tome šta bismo voleli, a šta ne. Bilo bi sjajno da imamo sreće u žrebu, ali nekada morate i težim putem do uspeha. Najvažnije je da mi budemo spremni za svako iskušenje, a o imenima protivnika ćemo kad dođe vreme – kaže Milijaš.

Zvezda je sad prva „ispod crte“, što znači da bi teoretski mogla da se ugura među nosioce ako neko od povlašćenih timova bude eliminisan u prvoj ili drugoj rundi kvalifikacija. Iznenađenja će verovatno biti znatno više nego ranije, jer će u svakom od prva tri kola kvalifikacija biti odigrana samo po jedna utakmica, a domaćin će biti određen žrebom.

Još nije sigurno ni hoće li srpski šampion početi kvalifikacije od prvog ili od drugog kola. Da bi crveno-beli preskočili prvu rundu potrebno je da Napoli i Lion budu eliminisani u osmini finala tekuće Lige šampiona, koja će biti nastavljena početkom avgusta. Francuski klub je u prvom meču slavio protiv Juventusa (1:0) na svom terenu, dok je tim iz Napulja takođe kao domaćin igrao nerešeno sa Barselonom (1:1). Revanš mečevi će biti odigrani 6. i 7. avgusta, a žreb za prvo i drugo kolo predstojeće sezone planiran je za 9. ili 10. avgust.

Zvezda ne bi trebalo da ima problema sa bilo kojim protivnikom u prvom kolu kvalifikacija, ali bi Milijaš voleo da njegov tim takmičenje počne što kasnije.

– Ako bismo startovali od 2. kola, imali bismo više vremena za pripremu ekipe. Korona je uticala na kasniji završetak prošle sezone i kraći pripremni period, pa nam je svaki dodatni dan dragocen. Zbog toga bih voleo da krenemo od drugog kola. Ovogodišnje kvalifikacije biće specifične jer će se igrati po jedna utakmica, pa je u tom slučaju sve moguće – objašnjava Milijaš.

Ukoliko bi se desilo da Crvena zvezda bude eliminisana u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, onda bi takmičenje nastavila u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope i ne bi bila povlašćena. Ako bi stigla do plej-ofa za Ligu šampiona, onda bi imala zagarantovan plasman u grupnu fazu Lige Evrope.
Milijaš veruje da će se i četvrtu sezonu zaredom grupna faza nekog evropskog takmičenja igrati na „Marakani“.

– Verujem u Dejana Stankovića, u sebe, u stručni štab, tim, doktore, klub, navijače… Verujem u Zvezdu. Možemo da izborimo jedno od dva evropska takmičenja. Imamo kvalitet, želju, stručnost i siguran sam da ćemo imati potrebnu dozu sreće, jer smo je zaslužili – zaključio je Milijaš.

Be the first to comment on "NIKAD NIJE BILO TEŽE: Zvezdu čeka pakleni put ne samo do LŠ, nego i do LE!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*