MITROVIĆ: Razmišlja, komentariše, čudi se

Zlatna kopačka na dohvat ruke, s pogledom do Premijer lige. Julska idila Aleksandra Mitrovića

Na korak do dva cilja, napadač Fulama, nijednom rečju ne ostavlja utisak slavodobitnika. Niti srpskog golgetera sa prestižnim epitetom – najbolji od najboljih.

– Blizu smo Premijer lige! Računica, pogotovo u Engleskoj, često ume da bude komplikovana, pogotovo uoči poslednjeg kola. Nema priče u stilu „sigurno pobeđuje, protivniku bodovi nisu potrebni”. Jednostavno, svi hoće tri boda. Najkraći put Fulama do elite izgleda lako: pobeda, uz poraz VBA i uslov da Brentford ne trijumfuje – siže je najave sutrašnjeg raspleta u Čempionšipu, iz ugla Aleksandra Mitrovića i Fulama.

Uz dodatno, emotivno, obrazloženje:

– Šanse nisu velike. Ipak, postoje. A, tako je u Engleskoj – dok ima matematike, igra se i fudbal! Najbolji položaj uživa VBA, dočekuje bezbrižni Kvins park rendžers, Brentfordu gostuje davljenik Barnsli, mi ćemo put, u bezbednoj zoni smeštenog, Vigana.

Mitrogol puca i na Zlatnu kopačku – sa golom više od Votkinsa iz Brentforda.

– Nisam završio posao…

Osvrnuo se i na Partizan

Partizanova godina završena je bez trofeja. Sezona nedorečenosti, iza čije praznine nema opravdanja, ostavila je u čudu i Aleksandra Mitrovića.

– Crno-beli uvek imaju isti cilj – duplu krunu. Tiutula i kup nose imperativnu težinu. Zato je, u isto vreme, lepo i teško igrati za Partizan. Sezona bez trofeja je veliko razočaranje za sve nas, partizanovce. Ne mogu, na drugoj strani, da budem nezadovoljan. Dali su sve od sebe u finalu kupa, igrali dobro, napadački, stigli minus od dva gola. Penali nisu detalj za kritiku, posle dužeg vremena, kup je osvojila i Vojvodina, u utakmici za dugo pamćenje – smatra bivši golgeter crno-belih.

Be the first to comment on "MITROVIĆ: Razmišlja, komentariše, čudi se"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*