SEVERNI LONDON JE BELE BOJE: Murinjo je penicilin za Arsenal, velika pobeda Totenhema!

Mlađi brat desnog beka Totenhema i reprezentacije Obale Slonovače imao je 26 godina.

Ovo je bio prvi severnolondonski derbi na novom stadionu Totenhema. Sparsi su ovim trijumfom ostali u borbi za plasman u Evropu, dok su Tobdžije sad daleko od evropskog fudbala.

Meč je krenuo dominacijom Totenhema, Moura i Kejn su propostili dobre šanse. Kazna za te promašaje stigla je u 16. minutu kada je Lakazet uputio pravu bombu ka golu nemoćnog Uga Ljorisa.

Međutim, posle nepuna dva minuta je Totenhem izjednačio.

Katastrofalan pas unazad poslao je Kolašinac, Luiz je bio loše postavljen i Son je oduzeo loptu, izašao sam ispred Martineza i rutinski realizovao šansu za izjednačenje u 19. minutu.

Do kraja poluvremena nije bilo većih šansi.

Arsenal je u nastavku igre imao veliki posed lopte, ali osim dva izuzetna pokušaja Obamejanga, pogodio prečku i naterao Ljorisa na odbranu, nisu uspeli da dodatno prete Totenhemu.

Sparsi su pretili iz kontre, Kejn i Son su imali nekoliko opasnih napada. Ključan trenutak dogodio se u 81 .minutu. Kejnu je Martinez lepo odbranio udarac, pa je Murinjov tim dobio korner.

Posle kornera je najviši u skoku bio Alderveireld i glavom je zatresao mrežu Arsenala.

Pokušali su gosti do kraja meča da stignu do izjednačenja, ali su pre mogli da prime još neki gol da su Kejn i Son bili koncentrisaniji u završnici napada.

Na kraju još jedna pobeda Murinja nad Arsenalom, protiv kojeg nikad nije izgubio na domaćem terenu!

Be the first to comment on "SEVERNI LONDON JE BELE BOJE: Murinjo je penicilin za Arsenal, velika pobeda Totenhema!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*