ISTANBUL JE CRNO-BELE BOJE: Partizan PREGAZIO Efes i POHITAO ka TOP 8!

FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana pobedili su Anadolu Efes rezultatom 97:84 u 29. kolu Evrolige.

Košarkaši Partizana su na spektakularan način došli do 16. pobede u Evroligi, pošto su u Sinan Erdem Domu u Istanbulu pobedili Anadolu Efes.

Ovo je drugi put u sezoni da crno-beli pobeđuju Efes pošto je Partizan slavio i u prvom duelu dva tima koji je u 14. kolu igran u Beogradu.

 


Partizan u Istanbulu nije promašio nijedno slobodno bacanje i to je bio jedan od ključnih faktora za ovu pobedu broj 16 u elitnom takmičenju „starog kontinenta“.

Što se Partizana tiče, 19 poena je imao kapiten Kevin Panter, 17 Matijas Lesor, uz 7 skokova i indeks 23, dok je 16 dao Zek Ledej, a 14 Aleksa Avramović i treba spomenuti Dantea Egzuma koji je ubacio 9 poena i 6 asistencija.

U redovima Efesa, videli smo 22 poena Vila Klajburna koji je ujedno bio i najefikasniji večeras, 16 je ubacio Ilajdža Brajant, 15 Vasilije Micić, a 10 Brajan Danston.

Efes je fantastično počeo utakmicu i Partizan ništa nije mogao ni da pogodi ni da odbrani, pa je posle nekoliko minuta na semaforu bilo 23:6 u njihovu korist odnosno 17 poena prednosti.

Željko Obradović je pozvao tajm-aut, smirio svoje igrače i usledio je veliki preokret.

 


Partizan je do kraja deonice uspeo da smanji prednost rivala na 23:9.

Sa ranih 6:0 u drugoj četvrtini ekipa Željka Obradovića uspela je da se spusti na jednocifren minus i ponovo prodiše na ovom meču.

Sve je direktno bilo povezano ulaskom Dantea Egzuma, koji je sa četiri asistencije uspeo da Partizan vrati u potpuni rezultatski egal.

Blistao je i Zek Ledej, koji je na iskustvo uspeo da odigra jedno od najboljih poluvremena ove sezone. Krilni centar upisao je čak 14 poena, a upravo je nekadašnji igrač Olimpije iz Milana bio protagonista velikog preokreta. Crno-beli su preuzeli primat, koji je potrajao sve do kraja prvog poluvremena.

Željko Obradović i njegovi igrači odneli su na veliki odmor prednost od dva poena – 37:39.

Nije mogao trofejni stručnjak na klupi Partizana da zamisli bolji početak drugog poluvremena!

Naime, blistao je Džejms Naneli, koji je nastavio dobro šutersko raspoloženje iz prvog i u drugom poluvremenu.

U dva navrata je pogađao preko Klajburna, ali je Vasa Micić uspeo da maltene sam na svojim leđima oporavi svoju ekipu i vrati joj prednost.

Do kraja trećeg kvartala crno-bele je do kraja držao Aleksa Avramović, koji je sa dve izuzetno bitne trojke uspeo da održava prednost na konto svog tima.

Ipak, sam finiš treće četvrtine pripao je Efesu, koji je u poslednji desetominutni period uspeo da unese pola koša prednosti – 64:63.

Isto kao i treću, tako je i četvrtu četvrtinu počela ekipa iz Beograda. Preko Avramovića i Trifunovića Partizan je preuzeo prednost, ali su Micić i Klajburn ubrzo uspeli da preokrenu.

Jezivo bitan momenat dešio se sredinom poslednjeg perioda, kada je nakon brutalne rampe Alena Smailagića trojku pogodio Džejms Naneli, te su crno-beli otišli na osam razlike, koje je kasnije isti igrač „podebljao“ na dvocifrenu razliku.

Kasnije se na to nadovezao i Kevin Panter, koji je sa pet vezanih poena rešio pitanje pobednika i odveo Partizan na maksimalnih plus 15, tri minuta pre kraja susreta.

 


Nakon 29 kola crno-beli se nalaze na skoru 16-13, dok je Efes na 14-15, što može umnogome odrediti dalju borbu za plasman među osam najboljih ekipa na Starom kontinentu.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "ISTANBUL JE CRNO-BELE BOJE: Partizan PREGAZIO Efes i POHITAO ka TOP 8!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*