TEŽAK I DUG PUT PARTIZANA DO EVROPE: Totenhem bedem u plej ofu

partizan-perisa-pešukić

Ukoliko crno-beli skoče za jedno mesto i budu među povlašćenima u žrebu za poslednje tri runde mogu da nalete na Milan, Frajburg, PAOK, Standard, Steauu…Partizan je porazom u finalu kupa od Vojvodine sebi odredio raniji start u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Crno-beli će u borbu za grupnu fazu da krenu od prvog kola 27. avgusta, a rivala će saznati na žrebu devetog dana sledećeg meseca.

Parni valjak biće izraziti favorit koga god da dobije za protivnika iz grupe nepovlašćenih timova u prva dva kola.

Odluka UEFA da se igra samo po jedna utakmica u svakom kvalifikacionom kolu uvećava međutim, mogućnost iznenađenja, tako da će oprez biti neophodan.

Za nas bi najinteresantnije bilo da se Partizan na početku kvalifikacija nameri na Željezničar iz Sarajeva.

Crno-belima bi bilo teže na Grbavici, ali bi meč u glavnom gradu Bosne i Hercegovine svakako predstavljao veću poslasticu nego okršaj u Humskoj.

Na najlepši način mogli bi da se podsetimo na okršaje ove dve ekipe u nekadašnjem jugoslovenskom šampionatu.

Poželjniji rival bio bi Borac iz Banjaluke, još više Makedonija Đorče Petrov. Rivali iz regiona bili bi dobri zbog kraćih putovanja i navijača Parnog valjka u zemljama nastalih posle raspada SFRJ.

Najlakše bi verovatno bilo u okršaju sa Tre Penom, bez obzira da li bi se utakmica igrala u Beogradu ili San Marinu. Mečevi protiv Valete, Linkolna ili Santa Kolome takođe, bi predstavljali samo formalnost…

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete uciniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Be the first to comment on "TEŽAK I DUG PUT PARTIZANA DO EVROPE: Totenhem bedem u plej ofu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*