TOTO VOLF: Razmišlja

Prvi čovek Mercedesovog tima u Formuli 1 Toto Volf je priznao da bi dovođenje Sebastijana Fetela za 2021. godinu bio marketinški dobar potez. Ipak kaže i da sa druge strane sastav ekipe zavisi od dugoročnih planova tima.

Sebastijan Fetel nije produžio saradnju sa Ferarijem i u 2021. godini njegov bolid uzima Karlos Sains. Nemac sada ima veliki znak pitanja pred sobom i ne zna se da li će sesti u neki drugi bolid u Formuli 1 ili će se povući što takođe nije nemoguće s obzirom na to da je davao takve izjave koje mogu na to da ukažu.

Čim je objavljeno da napušta Ferari počele su i spekulacije o tome da će Seb preći u Mercedes koji već godinama ima odličnu saradnju Luisa Hamiltona i Valterija Botasa. Ni jedan ni drugi nemaju ugovore za sledeću godinu, a iz Mercedesa su već stizali signali da nije nemoguće da Fetel bude u bolidu nemačkog proizvođača.

Naravno nemački vozač u nemačkom autu bi bila dobra marketinška strategija ali mi smo primarno fokusirani na učinak. Sebastijan je veoma dobar ali sa druge stane je naša dugoročna strategija koju smo uvek pravili u prethodnih nekoliko godina i Mercedes nam dozvoljava da sami odlučujemo“, rekao je Toto Volf za austrijski ORF.

Ako bi Mercedes pravio bilo kakve izmene u 2021. godini Fetel je prva opcija, mada u tom timu računaju i na Džordža Rasela. Ovaj tim je imao svojevremeno direktnu borbu za titulu u svojoj kući kada su se 2016. godine Luis Hamilton i Niko Rozberg borili za titulu. Nemac je trijumfovao, a možda je Mercedes sada spreman da još jednom učini isto.

Izvor SK

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete uciniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Be the first to comment on "TOTO VOLF: Razmišlja"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*