ŠAKOTA: Kome treba ova košarka

Serija testova i analiza, treninzi na otvorenim terenima na Malom Kalemegdanu, a od ponedeljka i prvi radni dan u Pioniru.

Sve je to iza Crvene zvezde koja se posle više od dva meseca pauze vratila na parket na kome su poslednji put trenirali 11. marta, pred put u Madrid na utakmicu sa Realom koja, na kraju, nije ni odigrana.

Kao od prvog dana, Dragan Šakota je na okupu imao 11 igrača. Ekipa je radila 90 minuta, podeljena u više grupa, uz obavezno pridržavanje svih obaveznih i preporučenih mera.

Rukovodstvo Pionira i SC “Tašmajdan” obezbedilo je sve uslove kako bi ekipa nesmetano trenirala, što je stvorilo uslove da sve teče prema planu.

  • Imali smo razloge zašto smo bili celu nedelju napolju. Ta odluka se bazirala na osnovu rezultata testiranja. Procenili smo da je bolje da igrači rade napolju, na suncu i svežem vazduhu. Sada je već stvorena dobra osnova da se uđe u dvoranu i počne jedna druga vrsta posla, a to je rad sa loptom i u teretani. Crvena zvezda stvarno ima sjajne uslove i imamo sve što nam je potrebno za pripremu. Voleli bismo da imamo sve igrače na okupu, ali šta je tu je. Polako treba da dižemo sve funkcije u organizmu na nivo koji zahteva košarka. Odnosno, da možemo dobro da trčimo i igramo kvalitetnu odbranu. A, za to, telo zaista mora da bude dobro spremno. To su sada stvari na kojima radimo – konstatovao je Dragan Šakota posle prvog radnog dana u dvorani.

Crveno-beli će u Pioniru sigurno ostati do kraja nedelje, a kakav plan će se dalje praviti u velikoj meri će zavisiti od odluke Evrolige koja će biti saopštena najkasnije do 25. maja. Dva dana kasnije je i Skupština ABA lige gde će takođe preseći šta i kako dalje.

Ukoliko se u Barseloni odluče da krenu u realizaciju svog plana, što u ovom trenutku izgleda malo realno, pred Crvenom zvezdom će biti mnogo izazova. A među njima i kako kompletirati ekipu u izuzetno kompleksnim uslovima, a zatim je i spremiti za pakleni tempo sa utakmicama na svaka dva dana.

  • Nalazimo se u fazi gde još uvek ne znamo šta će biti. Razmišljamo kao da ćemo sigurno igrati i želimo da treniramo na taj način, sa igračima koje imamo. Kako će to izgledati kada se priključe ostali koji će doći iz nekog sasvim drugog ritma, sigurno da sa sobom nosi probleme. Oni ne mogu da se priključe na adekvatan način. To su objektivne stvari koje će koštati sve ekipe, ne samo nas, što se tiče dostizanja forme i pripreme za odgovarajući takmičarski ritam. Ali, kako god radili, nikada neće biti na nivou kako je bilo kada je sezona prekinuta.

Mnogo je faktora koji jasno govore da od nastavka sezone neće biti ništa. Ipak, to pitanje je još uvek otvoreno.

  • Sigurno da postoji velika želja da sve bude kako treba, da smo svi zdravi, da igramo i da se bavimo onim što volimo. Ali realnost je drugačija. Kome treba ova košarka i ovakvo takmičenje. Da li je to zbog suve istorije ili potrebe da se neko nađe u određenom takmičenju? Verovatno da, ali šta da radimo. Naše je da postignemo maksimum od ovoga šta imamo – istakao je Šakota.

Izvor Sportski žurnal

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete uciniti klikom na neku od reklama. Vas ništa ne košta, a nama mnogo znači!

Be the first to comment on "ŠAKOTA: Kome treba ova košarka"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*