KORONAVIRUS DONOSI PROMENE NA INDIJAN VELSU: Novak i ostali na ova pravila nisu navikli!

Zbog koronavirusa preduzimaju se brojne preventivne mere kako bi se sprečilo širenje epidemije, pa su nova pravila uvedene pred početak mastersa u Indijan Velsu.

Novak Đoković, prvi teniser sveta, igra na prvom mastersu u Americi. Nekoliko dana pred početak takmičenja Kalifornija je proglasila vanrednu situaciju zbog koronavirusa.

Organizatori turnira odlučili su da dečaci i devojčice koji budu skupljali loptice na mečevima ove godine ne dodaju peškire igračima i moraće da nose rukavice. To znači da će svi teniseri sami morati samo da idu do mesta kako bi uzeli peškire da se obrišu posle poena, i to sa stolica koje će biti postavljene pored terena.

Takođe, susreti i druženje igrača sa navijačima će biti svedeni na najmanju moguću meru, a mesta kuda se kreće publika će morati non-stop da se dezinfikuju.

Takođe na samom teniskom kompleksu već su instalirani posebni boksovi sa 250 stanica sa rastvorima za suvo pranje ruku. Saopšteno je i da zainteresovani koji su već kupili karte za turnir mogu da zatraže povrat novca pre početka takmičenja, ukoliko odluče da je ipak bezbednije za njihovo zdravlje da ne budu na tribinama.

Be the first to comment on "KORONAVIRUS DONOSI PROMENE NA INDIJAN VELSU: Novak i ostali na ova pravila nisu navikli!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*