PARE NISU MALE: Evo koliko novca će dobijati Partizan i ostali srpski klubovi u Ligi konferencija!

FOTO: FK Partizan

Partizan, Čukarički i Vojvodina će se boriti za ulazak u novoosnovano takmičenje Ligu konferencija, a daleko od toga da je ovo trećerazredno takmičenje za siromašne!

Procurila je informacija koliko će dobijati klubovi koji se bore za ulazak u novo takmičenje, ali i za pobede i remije u preostala dva evropska takmičenja.

Nema sumnje da će u trećem rangu takmičenja biti lakše ostvariti pobede, a novčane nagrade biće izdašne. Za ulazak u grupnu fazu Konferencijske lige dobijaće se 2.940.000 evra, za razliku od 3.630.000 evra, koliko će osvojiti oni koji uđu u Ligu Evrope.

 


Pobeda u UEFA Konferencijskoj ligi vredeće tačno 500.000 evra, dok će u Ligi Evrope trijumf biti premiran sa 630.000 evra. Za remi će se osvajati 166.000 evra u trećerazrednom takmičenju, odnosno 210.000 u drugorazrednom.

Sve to znači da bi Partizan, Čukarički i Vojvodina uz pobedu i jedan remi u kvalifikacijama potpuno „uklonio“ razliku u novcu između grupne faze Lige Evrope i Konferencijske lige.


Be the first to comment on "PARE NISU MALE: Evo koliko novca će dobijati Partizan i ostali srpski klubovi u Ligi konferencija!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*