MARAKANA POZDRAVILA DEKIJA: Zvezda na +13

Fudbaleri Crvene zvezde su u derbiju 22. kola Superlige porazili Vojvodinu sa 2:0.

Debitovao je Dejan Stanković na stadionu „Rajko Mitić“ na kom su navijači Zvezde napravili gotovo karnevalsku atmosferu.

Ostvario je Dejan Stanković još jedan veliki san, obukao odelo sa grbom voljenog tima, prošao kroz čuveni tunel na stadionu „Rajko Mitić“ i izašao pred hiljade navijača Zvezde. Sigurno nije isto šetati tim tunelom u kopačkama i cipelama, i nije isto krenuti ka centru terena i klupi, ali je definitivno Stankoviću bilo lepo.

Par minuta kasnije zakomandovao je svojim timom i neočekivano imao pune ruke posla već na startu pošto je Vojvodina rešila svim silama da napadne domaćina. Prvu priliku kreirao je Devetak koji je centrirao do Ognjena Đuričina, a on već iz prvog napada na meču mogao da promeni rezultat na semaforu. Srećom po Zvezdu, Borjan je odlično odbranio. Priliku za postizanje pogotka nije iskoristio ni Đuričić, a kada se Voša ispucala, odnosno kada su crveno-beli odbili otpor Novosađana – usledio je gol Zvezde.

Velike zasluge bile su na račun raspoloženog Željka Gavrića koji je u tim momentima pravio velike probleme gostujućem taboru. Talentovani fudbaler je prohitao po levoj strani i centrirao, a Seničanin je loše reagovao i loptu umesto da izbije, dodao Benu. Napadač crveno-belih se našao na pravom mestu i sa oko osam metara uz malo sreće poslao loptu iza Emila Rockova.

Već u narednom napadu je Milan Pavkov imao stopostotnu priliku da duplira vođstvo svog tima. U opasnoj zoni fudbaleri Voše izgubili su posed, Veljko Nikolić je ekspresno proigrao Pavkova a on izbio u situaciju jedan na jedan sa golmanom Novosađana. Međutim, špic Zvezde je oklevao i čekao najbolji trenutak, ali ga je propustio te je Rockov iz tog duela izašao kao pobednik. Nizale su se u tim momentima prilike domaćeg sastava, nešto kasnije je Željko Gavrić opet proleteo po levom krilu i izašao pred gol Vojvodine, ali je lopta nakon udarca pogodila stativu.

Izabranici Nenada Lalatovića su mogli da izjednače u smiraj prvog poluvremena, ali je Đuričin bio neprecizan. Vanserijski ga je proigrao Bojić, međutim lopta na kraju nije otišla u mrežu.

U drugom poluvremenu se sve brzo kristalisalo. Miodrag Gemović je u 61. minutu zaradio crveni karton, a tačno pet minuta kasnije je Marko Gobeljić postavio konačan rezultat sjajnim pogotkom.

Izvor Blic sport

Be the first to comment on "MARAKANA POZDRAVILA DEKIJA: Zvezda na +13"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*