SP ZA ODBOJKAŠE: Kruizero pretio još jednom senzacijom, Lube pokazao klasu

Italijanski predstavnik na kraju slavio protiv Brazilaca 3:0

Prvo kolo Svetskog klupskog prvenstva za odbojkaše donelo nam je veliko iznenađenje jer je ekipa Sada Kruzeira bila bolja od Zenita, ali Brazilci nisu imali snage za još jedan podvig jer ih je preslišao Lube u drugom kolu sa 3:0 (25:23, 30:28, 25:15).

Brazilska ekipa je odlično odigrala prva dva seta protiv Lubea. Čak je u drugoj deonici bilo toliko neizvesno da se igralo na razliku. Međutim, očigledno da Kruzeiro nije mogao da se oporavi na psihičkom planu od gubitka seta, pa je u trećem delu došlo do ozbiljnog pada u igri što je iskusna italijanska ekipa znala da iskoristi.

U pobedničkom timu najefikasniji je bio srednji bloker Mateuš Bienik sa 16 poena, a istakao se i Joandi Leal sa dva manje. Zanimljivo je da je Brazilac, poreklom sa Kube, igrao baš za Kruzeiro od 2012. do 2018. godine.

U poraženom timu bolji od ostalih bili su Evandro Gera sa 15 poena i  Gordon Perin sa dva manje.
„Gubili smo tokom većeg dela prva dva seta, ali smo imali strpljenja da preokrenemo. Kruzeiro je sjajan tim koji snažno servira, ali smo uspeli to da iskontrolišemo. Napravili smo nekoliko grešaka, ali je treći set bio značajno bolji“, istakao je član Lubea i jedan od najboljih svetskih odbojkaša Bruno Rezende.

Čudan je sistem takmičenja. Naime, u prvoj fazi četiri tima odigraće između sebe šest utakmica za plasman, a za vikend tek predstoje prave borbe u polufinalu kada se sastaju prvi protiv četvrtog, odnosno drugi protiv trećeg.

Italijanski tim je ovim trijumfom zadržao maksimalan učinak od dve pobede, dok je Kruzeiro na skoru 1-1.

Lube naredni meč igra protiv Zenita već večeras od 22.00, dok će Kruzeiro odmeriti snage sa Al Rajanom u noći između četvrtka i petka pola sata nakon ponoći.

IZVOR: MOZZARTSPORT

Be the first to comment on "SP ZA ODBOJKAŠE: Kruizero pretio još jednom senzacijom, Lube pokazao klasu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*