Murinjo posle prvenca: Važno je da se čuje muzika iz svlačionice

Posle prve pobede na klupi Totenhema, Žoze Murinjo je pričao o – muzici! Nije u pitanju neka klasika ili kojom bi pesmom proslavio trijumf, već je u pitanju simbolika. Iz svlačionice ka prostoriji za konferenciju na medije ispratili su ga glasni tonovi uz koje su njegovi novi puleni slavili pobedu.

I to nije bilo kakva pobeda. Reč je o prvom Murinjovom trijumfu na klupi Pevaca, 3:2 protiv gradskog rivala Vest Hema, a to je ujedno i prvi trijumf Totenhema u gostima u Premijer ligi posle 308 dana! Prethodno su na strani slavili još u januaru mesecu.

Zbog toga, Murinjo je prvo pričao o muzici. Ona je bila i tema koju je prvu načeo sa fudbalerima Totenhema kada je došao na prvi trening.
Juče u svlačionici osetio sam da su momci zabrinuti zbog toga da li volim muziku dok su tu. Bila je tiha i u svlačionici i u trening centru, jer su se dvoumili da li će mi smetati. Ali, rekao sam im da je taj centar njihov dom tokom nedelje i da u njemu mogu da rade šta god žele. A, kada odete u goste, pa se posle utakmice čuje muzika iz svlačionice, to naročito volim, jer je to znak pobede. Što znači da sam sada srećan, muzika je glasna, a ne zanima me koji je žanr u pitanju. Bitno je samo da su momci srećni“, rekao je Murinjo.

Iako je Totenhem vodio 3:0, a drugi gol primio tek u dubokoj sudijskoj nadoknadi, Portugalac tvrdi da je to bila veoma teška pobeda.
Ako neko nije gledao utakmicu i vidi samo rezultat, neće pomisliti da je ovo bila veoma, veoma teška utakmica po nas. Momci su imali napornu nedelju, igrali su za svoje reprezentaciji, neki su imali vrlo teške mečeve, dugo su putovali, a ovde ih je dočekao novi menadžer, neki novi lik, novi način treninga, nove ideje, a sve to budi dosta emocija“.

Odao je priznanje pulenima portugalski stručnjak za način kako su adaptirali na nove zahteve.
Smatram da nije lako kada te trenira jedan stručni štab, a sutradan dođe novi, sa potpuno drugim zamislima. Veoma sam srećan, zbog svega, kako smo igrali sat vremena, tih poslednjih 25 minuta nije bilo lako“.

Prošlo je 11 meseci od Murinjove poslednje utakmice, bilo je to na klupi Mančester junajteda, a Žoze kaže da se osećao danas kao kod kuće.
Pripadam ovde, u ovom prostoru za trenere, to je moje prirodno stanište. Nisam bio posebno motivisan, niti nervozan, zato što volim ovo, pogotovo kada tvom timu ide dobro. Nema ništa lepše u fudbalu od pobeđivanja“, poručio je Žoze Murinjo.

Počelo je sjajno po Pevce, nastavak već u utorak, u Ligi šampiona, u London stiže Olimpijakos.

Izvor: Mozzart sport

Be the first to comment on "Murinjo posle prvenca: Važno je da se čuje muzika iz svlačionice"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*