ISTERAO MATEUSA IZ SVLAČIONICE I UZEO REČ: Otkrivena tajna o istorijskom plasmanu Partizana u Ligu šampiona!

Milivoje Ćirković se nedavno vratio u svoj Partizan i to na mesto skauta.

Nekadašnji fudbaler crno-belih prisetio se čuvene sezone kada je Parni valjak, predvođen Lotarom Mateusom, izborio istorijski plasman u Ligu šampiona, što pre toga nije pošlo za rukom niti jednom srpskom klubu.

Ćirković o legendarnom Nemcu ima samo reči hvale.

 


„Mateus kada je došao u Partizan imao je 42 godine i mogao je potpuno egal da igra sa nama. Štaviše, na pripremama i treninzima je radio sve isto kao i mi, ako ne i bolje. Značilo je jedno takvo ime, autoritet, uticao je i na naš mentalitet kao ekipe“, prisetio se Ćirković.

Jedan od glavnih igrača Partizana tada bio je iskusni štoper Taribo Vest. Ćirković je otkrio da je upravo Nigerijac imao veliki uticaj na to da crno-beli naprave veliki podvig u Njukaslu.

„A tokom finalnog sastanka u svlačionici pred revanš meč protiv Njukasla, Taribo je u jednom trenutku zamolio Mateusa da izađe iz svlačionice. To je bilo prilično čudno nama igračima, međutim Lotar je kao prekaljeni as osetio momenat i napustio svlačionicu. Taribo je tada rekao da su bogovi na našoj strani i da ćemo večeras pobediti. Koliko god to komično zvučalo ipak nam je ulilo neko sampouzdanje da još jače uđemo u meč“, zaključio je Ćirković.

Ostalo je zapamćeno ono čuveno „‘Ajmo Milivoje“ iz prenosa na RTS-u, a zamalo da toga ne bude! Neko drugi je bio određen da šutne taj penal…

„Prvih pet penaldžija je bilo određeno. Nakon promašaja Ivice Ilieva, kojeg je Mateus beskrajno voleo, postavilo se pitanje ko će da izvede šesti penal. Saša Ilić je pre početka penal serije rekao da nema snage ali je ipak uzeo loptu i izveo fantastičan, pravi kapitenski, penal. Nakon toga, čuli su se povici sa klupe da bi Ivica Kralj trebalo da izvede odlučujući penal i stavi tačku na svoju fantastičnu partiju. Ipak, Sale je dotrčao do mene, bacio mi loptu i rekao daj gol. Moram biti iskren bilo je i nekih negodovanja, ipak nisam bio neki veliki penaldžija, međutim kada se Šaj Given bacio na pogrešnu stranu znao sam da je to to. Ostatak je istorija“ poentirao je Ćirković.

 


Be the first to comment on "ISTERAO MATEUSA IZ SVLAČIONICE I UZEO REČ: Otkrivena tajna o istorijskom plasmanu Partizana u Ligu šampiona!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*